avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie de intretinere majora de 18 care a ramas ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie de intretinere majora de 18 care a ramas gravida

Buna ziua,

Poata sa ceara pensie de intretinere majora de 18 care a ramas gravida si a nascut un baietel, mentionez ca isi urmeaza studiile?

Mai in detaliu, am o fiica de 18 ani, am platit pensie alimentara pana la 18 ani. A ramas gravida la varsta de 17 ani si a intrerupt studiile. Ea si-a reluat studiile si a nascut un baietel si acuma cere pensie de intretinere. Are dreptul la pensie de intretinere (avand Indemnizatie pentru cresterea copilului)?
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
nelu73, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:14, 11 Octombrie 2013
Buna ziua,
Da, pana cand implineste cumnulativ 2 conditii:
a. Este studenta la zi;
b. Are sub 26 de ani;
Mai este si aspectl moral, daca desi are un copil, isi continua studiile, atunci chiar merita tot sprijinul.
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara acilian acilian Buna ziua, Fiica mea a terminat liceul, dupa sesiunea de bacalaureat nu s-a mai inscris la facultate. Nedumeririle mele sunt: - desi are o sentinta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sau cheltuieli intretinere pentru studii? vaylet vaylet Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa varsta de 18 ani, actual student, mai poate primi pensie alimentara sau pensie pentru studii, intrucat hotararea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pana cand? gymyforty gymyforty platesc pensie ptr un student, termina anu 3 si da licenta, apoi are drept de munca. Pana cand trebuie sa-i platesc mamei lui pensia alimentara?...pana ... (vezi toată discuția)