avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protejare bunuri dobandite inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protejare bunuri dobandite inainte de casatorie

Buna ziua! Detin o casa impreuna cu 2000 mp si urmeaza sa ma casatoresc. cum ar trebui sa procedez ca in urma unui eventual divort sa nu trebuiasca sa impart acest bun. Acest bun este cumparat de la mama mea si detine o clauza in care are dreptul sa locuiasca pana la sfarsitul vietii,contractul este vanzare-cumparare.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:29, 10 Iunie 2013
Buna ziua,
In eventualitatea unui divort, acea casa nu intra in masa partajabila fiind bun propriu realizat inainte de casatorie.
Daca in timpul casatoriei aduceti imbunatatiri casei, sotia, in caz de divort, va poate solicita o cota parte di valoarea imbunatatirilor.
Doar in cazul unui deces al dumneavoastra inaintea sotiei atunci ea ar avea dreptul la 1/4 din bun ca sotie supravietuitoare.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie incerta macvio53 macvio53 Sunt recasatorita de 11 ani cu actualul meu sot.Locuim impreuna in casa detinuta de sotul meu de la parintii sai.Casa fiind veche in toti acesti ani a suferit ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament dancerhd dancerhd Doresc sa-mi spuna careva cum este cel mai bine sa procedez? Situatia de fapt, sunt casatorit , am 2 copii in vartsa de 21 respectiv 17 ani, datorita situatie ... (vezi toată discuția)
Ce drept am eu ContSters85659 ContSters85659 Buna. Sunt casatorita de 3 ani .Sotul meu a mai fost casatorit legal si are un copil din prima casatorie. Casa este a lui ,este donatie de la tatal lui. Noi ... (vezi toată discuția)