avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea vehiculelor in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea vehiculelor in stare de ebrietate

buna ziua si bine v-am gasit dragii mei , am cateva intrebari dar pt a-mi da un raspuns sa va spun o poveste trista care nu o citesti in nici o revista. povestea incepe pe 09.03.2013 cand impreuna cu mai multi prieteni hotaram sa mergem la un fotbal. jucam 2h timp in care am consumat 2 berii de 500ml. dupa meci ne-am oprit la blocul unuia dintre noi sa mai povestim.aici mai consum inca 2 berii tot 500ml.mentionez faptul ca nu mancasem nimic toata ziua.intre timp sunt sunat de un prieten care ma invita pe la el , desi consumasem destul de mult alcool hotarasc sa-i fac o vizita. ma urc pe un scuter 50cc si in drum spre el sunt oprit de de un filtru de politie.ma legitimez ii dau actele scuterului dupa care sunt pus sa suflu in fiola.rezultatul testului dovedeste savarsirea unei infractiuni 0,73.drept urmare sunt luat de echipaj si dus la spital pt recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.acolo mi se ia 2 randuri de probe la un interval de 1h si dau un test pt a se vedea reactiile psiho-fizice.mentionez faptul ca acest test l-am trecut cu bine parca nici nu consumasem alcool.am fost cooperant cu politia si eram constient de ce facusem.politia imi ia o declaratie imi retine permisul si imi emite o dovada fara drept de circulatie pe perioada nedeterminata.mai semnez si un proces verbal in alb (semneaza aici lasa ca-l complectam noi ca nu avem timp acum) si mi se spune ca luni sa platesc la iml testul.ca sa scurtez povestea m-am conformat donului politist am platit testul am depus chitanta la politie, stiu ca mi sa facut dosar penal. azi se implinesc 3luni si nu am nici un raspuns ,nu stiu nici rezultatul la sange, stiu ca dureaza pana se judeca dosarul , 1dar cat?.......2 ce pasi trebui sa urmez ? nu stiu nici numarul de dosar(la politie cand am fost mi sa spus stai acasa te chemam noi, dar cand?) ............3trebui sa angajez un avocat? si daca da pt ce ca eu am recunoscut fapta. ...........4politia cat tine dosarul ?( dupa 2 luni am fost la ei si tot acolo era) mi sa spus ca dureaza dupa care merge la procuror(procurorul strange probe dar in cazul meu ce?) si apoi la judecatorie pt a se da o sentinta .dar cat dureaza acest drum pe care trebui sa-l parcurga un dosar? ..............5 ce consecinte are fapta care am savarsito?.................si cel mai tarziu cand voi recupera permisul? va multumesc pentru timpul acordat acestei povesti si voua celor care faceti morala si judecati pe altii, si da stiu nu e bine ce am facut.circulati cu atentie#-o#-o
Cel mai recent răspuns: mirceapmf , utilizator 16:47, 11 Iunie 2013
Buna ziua,
Dosarul de cercetare penala poate dura cam un an, cel de urmarire penala cam la fel si judecata la fel.
Despre avocat, ar fi bine sa aveti, macar ca sa stie sa solicite aplicarea prevederilor art. 320.1 C.Pr.Pen.
Despre restul ........ asta este alcoolul si covrigul (coarnele scuterului) nu au fost, nu sunt si nu vor fi prieteni.
av. Gabriel Klein Kiritescu
imi spuneti si mie va rog cum pot sa aflu rezultatul probelor biologice.stiu ca dosarul inca este la politie trebui sa intreb acolo? si ei sunt obligati sa-mi spuna?dosarul poate sa mil prezinte mie sau doar in prezenta unui avocat? astept raspunsuri cat mai urgent va multumesc celor care acordati timp unuia ca mine:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina era staționată. Îmi puteți explica de ce? Stfansky Stfansky In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat ciobi2016 ciobi2016 Buna seara, Am un prieten care a fost oprit de politie si la test i-a iesit o alcoolemie de 0.18. I s-a intocmit proces verbal in care a consemnat ca ... (vezi toată discuția)
Alcool in aerul expirat 0,55 - valoarea aproximativa in sange, panta ascendenta sau descendenta andreibogdan89 andreibogdan89 buna ziua!am calcat si eu pe bec in noaptea de sambata..Am fost impreuna cu niste colegi la un bar unde am consumat 4 beri tuborg.mentionez ca am venit fara ... (vezi toată discuția)