Buna ziua ! Incepand cu data de 15.05.2013, am suspendat un SRL neplatitor de TVA, pentru o perioada de 3 ani . Am depus la Ad-tia Financiara declaratia 010 impreuna cu certificatul constatator, si as dori sa ma informati ce declaratii trebuie sa depun pe zero, cand si la ce interval de timp. De asemenea nu stiu daca trebuie depus si bilantul..Inca ceva, din luna ianuarie 2013 si pana la suspendare, nu am putut plati datoriile catre bugetul de stat...( contributiile aferente declaratiei 112 pentru 2 salariati si impozitul pe venit ) acestea cresc, sau la data suspendarii raman pe loc ???
Dat fiind faptul ca nu aplicati si pentru regimul derogatoriu, astfel incat sa nu depuneti toate declaratiile aferente vectorului fiscal, veti depune in continuare la termenele legale, ca si pana acum declaratiile. Deoarece nu sunteti platitor de TVA, veti depune trimestrial declaratia 100(profit sau micro) si anual situatiile financiare.
Obligatiile restante nu cresc, insa vor fi "acompaniate" de dobanzi(0.04%/zi) si penalitati de intarziere(de perioada de intarziere astfel, in functie de numarul de zile de intarziere(peste 3 de zile, respectiv peste 90 de zile), penalitatea atingand valori procentuale de 5% respectiv 15%), pentru fiecare zi restanta.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.