avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt DISPERATA! Poate fi condamnat ca presedinte de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt DISPERATA! Poate fi condamnat ca presedinte de asociatie din cauza casierei?

Buna ziua.Sunt disperata pentru ca fostul sot,fiind presedinte de asociatie de proprietari,a fost citat intr-un dosar penal,si i s-a cerut sa -si ia si avocat.pentru aparare.Cazul consta in furtul a 300 milioane velchi din asociatie de catre casiera acum 3 ani.Ea a recunoscut ca i-a furat singura,deci sotul nu are nici o vina.Intre timp cenzorul care a verificat actele a murit.MIE mi-e teama ca tribunalul sa nu decida sechestru pe bunurile comune pe care inca nu le-am divizat.{un aprtament si un teren}ASTEPT cu nerabdare raspunsul dv. Cu respect si mii de multumiri.
A FOST CITAT in calitate de martor,pentru Fond delapidare art.215 in. 1 C.P. de catre JUDECATORIA BRASOV, PENAL
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
vichimary, utilizator
In principiu, fiecare raspunde in functie de culpa sa si de atributiile pe care le avea si pe care le-a incalcat sau nu.

In astfel de dosare se va face o expertiza judiciara la care aveti dreptul sa participati, sa puneti intrebari si sa dati explicatii, sa aveti chiar si un expert parte.

In plus v-as sfatui sa aveti si un avocat angajat care sa vada exact ce e la dosar.Situatia sotului depinde si de declaratiile casierei, nu e exclus sa isi fi schimbat pozitia, depinde si de invinuirea exacta care i se aduce....

In cazul in care parchetul sau instanta va considera necesar sa instituie ceva masuri asiguratorii acestea vor viza bunurile proprii ale sotului.
Buna ziua,
In ce calitate a fost citat si de cine?
In privinta sechestrului, daca se va constata ca este necesar, se va pune sechestru doar pe partea sotului chiar daca nu ati dezbatul partajul si iesirea din indiviziune.
av. Gabriel Klein Kiritescu
1-Daca a fost citata in calitatea de martor nu se impune sa va faceti problema eventualului sechestru asupra bunutrilor
Administratorul de imobil,in temeiul deciziei RIL nr 3 /02.12.2002 promovat de procurorul general al parchetului ICCJ are calitatea de functionar iar fapta acestuia de traficare,
insusire in interes personal sau pentru altul de bunuri,valori pe care le gestioneaza sau administreaza constituie infractiunea de delapidare

2-Chiar daca cenzorul a murit a ramas expertiza contabila si documentele in baza careia a fost efectuata expertiza
3-In conditiile in care administratorul a recunoscut fapta,urmeaza ca acesta sa raspunda personal pentru fapta si pentru recuperarea prejudiciului
vichimary a scris:
...fiind presedinte de asociatie de proprietari,a fost citat intr-un dosar penal,si i s-a cerut sa -si ia si avocat.pentru aparare.

E poate o mica neconcordanta in ce spuneti: martorii sunt martori si nu invinuiti, asa ca nu vad de ce sa-i fie teama de instanta. Apoi, ca presedinte de asociatie, poate ca este, sau ar trebui sa fie reclamant si nu martor.
Cine a reclamat, cine a deschis acet dosar penal, nu sotul dumneavoastra ca presedinte al asociatiei?
Sotul a primit CITATIE de la JUDECATORIE,in care scrie ca este chemat in calitate de martor,pentru FOND ART.215 ,ind.1C.p .Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa
sa se prezinte in instanta la termenul fixat.In cazurile prevazute de art171 alin.2 si 3 COD PROCEDURA PENALA .Nu el a deschis acest dosar penal,el fiind victima c

Alte discuții în legătură

Delapidare savarsita de administrator bloc-procedura inscrierii privilegiului imobiliar andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care un administrator de bloc a sustras bani din fondurile asociatiei si a realizat un prejudiciu, asociatia de proprietari, prin ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lipsire de libertate ANCA-ELENA ANCA-ELENA Buna ziua, as vrea sa va expun o problema pe care o traiesc pe propria piele. in urma cu un an de zile am participat la sedinta cu locatarii din blocul in care ... (vezi toată discuția)
Plangere administrator caradis caradis Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, ... (vezi toată discuția)