avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt DISPERATA! Poate fi condamnat ca presedinte de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt DISPERATA! Poate fi condamnat ca presedinte de asociatie din cauza casierei?

Buna ziua.Sunt disperata pentru ca fostul sot,fiind presedinte de asociatie de proprietari,a fost citat intr-un dosar penal,si i s-a cerut sa -si ia si avocat.pentru aparare.Cazul consta in furtul a 300 milioane velchi din asociatie de catre casiera acum 3 ani.Ea a recunoscut ca i-a furat singura,deci sotul nu are nici o vina.Intre timp cenzorul care a verificat actele a murit.MIE mi-e teama ca tribunalul sa nu decida sechestru pe bunurile comune pe care inca nu le-am divizat.{un aprtament si un teren}ASTEPT cu nerabdare raspunsul dv. Cu respect si mii de multumiri.
A FOST CITAT in calitate de martor,pentru Fond delapidare art.215 in. 1 C.P. de catre JUDECATORIA BRASOV, PENAL
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
vichimary, utilizator
Subscriu la tot ce a spus fratila mihaela mai sus.

Principala calitate a presedintelui trebuie sa fie cea de bun gospodar iar daca mai are si cunostinte economice sau juridice este cu atat mai bine.

Insa pentru aspectele economice si juridice sunt angajate de obicei persoane specializate - cenzori, contabili - carora le sunt declinate toate responsabilitatile specifice postului ocupat, presedintele avand obligatia de a viza toate documentele semnate de acestia, insa responsabilitatea corectitudinii si legalitatii le revine 100 % prin functia ocupata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare savarsita de administrator bloc-procedura inscrierii privilegiului imobiliar andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care un administrator de bloc a sustras bani din fondurile asociatiei si a realizat un prejudiciu, asociatia de proprietari, prin ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lipsire de libertate ANCA-ELENA ANCA-ELENA Buna ziua, as vrea sa va expun o problema pe care o traiesc pe propria piele. in urma cu un an de zile am participat la sedinta cu locatarii din blocul in care ... (vezi toată discuția)
Plangere administrator caradis caradis Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, ... (vezi toată discuția)