Buna
am un teren priprietate personala pe care doresc sa construiesc dar autoritatile locale l-au inclus la parcuri si spatii verzi si nu-mi dau aprobare ma gandeam daca exista legea aprobarii tacite sa introduc o cerere pentru autorizarea constructiei cu toate documentele necesare , sa mituiesc un functionar sa rataceasca 31 de zile actele si sa ma apuc dupa acea de constructie , este viabila aceasta incercare ? Ce va pati functionarul respeciv?
In primul rind este o inadvertenta in ceea ce ati scris, pe de o parte terenul e proprietate privata, pe de alta parte e inclus in parc ( parcurile sunt amplasate pe ternuri ce apartin domeniului public). Cum a fost "inclus" in parc, se afla situat linga un parc existent? Pe de alta parte tactica dvs. cu obtinerea autorizatiei de construire prin aprobare tacita, nu stiu daca va tine, daca o persoana va risca sa suporte consecintele neglijentei in serviciu pentru dvs.(banuiesc) ,Pe de alta parte in opinia mea procedura aprobarii tacite in forma in care e la ora actuala nu se poate aplica autorizatiilor de constructie. S-a lansat posibilitatea modificarii ordonantei, pina la 30 aprilie, astfel incit in sa se aplice mult mai multro autorizatii si avize, inclusiv autorizatiile de constructie
nu este situat langa alt parc in cf figureaza ca gradina intravilan , este situat aproape de centru si am dobandit printrun schimb cu o parohie 511 m2 si l-am luat de sub nasul primarului care mia si spus ca nu voi putea construi pe el nimic ca este trecut la parcuri si spatii verzi si face ce vrea este sprijinit inclusiv de prefectura, dupa multe insistente si o cadere pe baza nervoasa m-am lasat pagubas si ma gandesc sa caut o alta solutie caut pe cineva care ar accepta cazul meu
Am si eu o problema similara. In certificatul de urbanism primit de la primarie terenul pe care il detin este destinat conform planurilor urbanistice actuale zonei de parcuri, recreere. Pe certificat este mentionat la paragraful intitulat "Regim tehnic", in sectiunea "Utilizari permise": : amenajari de parcuri si scuaruri, amenajari pentru sport, recreere, odihna, promenada, inclusiv dotari aferente; plantatii de aliniament si de protectie intre zonele functionale incompatibile si pentru utilizarea zonelor de protectie a retelelor majore.
Intrebarea mea este ce se poate face intr-o astfel de situatie? Cum se poate construi altceva?
Mentionez ca in prezent terenul este utilizat ca teren arabil (pe teren nu este nici un fel de spatiu verde, parc sau ceva similar).