avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare auto teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare auto teren extravilan

Buna seara!
Detin un teren in extravilan situat in apropierea unui aeroport. Doresc sa construiesc pe el o parcare auto si m-am gandit sa incep cu ingradirea terenului. Am fost si am depus actele necesare unui certificat de urbanism la primarie, iar ca raspuns am primit “nu se poate construi nimic pe acel teren”.
Raspunsul primit este urmatorul “REGIMUL TEHNIC: Parcela cu nr. cadastral xzxzxz (S=xzxzxz m.p. teren arabil extravilan), înscrisă în C.F. nr. xzxz
U.A.T. xzxzxz este situată în extravilanul localității xzxzxz, oraşul xzxzxz conform P.U.G. aprobat p. H.C.L. nr. xzxz din xzxz și prelungire valabilitate P.U.G. conform H.C.L. nr. xz din xzxzxz. La art. 60 alin 4 din Ordinul 839/2009 pentru aprobarea normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de constructii, art 90-103 din Legea Fondului Funciar nr. 18/1991
republicată cu modificările şi completările ulterioare și la art. 3 alin 1 si alin 2 din H.G.R. nr. 525/1996 pentru Aprobarea Regulamentului general de urbanism, republicată, cu modificările si completările ulterioare SUNT PREVĂZUTE CONDITIILE ȘI CATEGORIILE DE CONSTRUCTII SI AMENAJĂRI CE POT
FI AUTORIZATE PE TERENURILE AGRICOLE DIN EXTRAVILAN.”
Am consultat articolele respective si am ajuns la concluzia ca totusi se poate construi ceva pe el, anume: “Pe terenurile din extravilan se pot executa lucrari pentru […] alte lucrari de infrastructura […] precum şi construcţii şi amenajări speciale.”

Intrebarea mea este daca ma incadrez la unul dintre cele 2 puncte. Parcarea se poate considera o lucrare de infrastructura rutiera? Care pot fi constructii si amenajari speciale?

Astept, de asemenea, alte sugestii despre cum as putea rezolva legal aceasta situatie.

PS: Probabil multi ma veti intreba de ce nu ma duc direct la primarie sa intreb. Raspunsul este ca acolo nu am cu cine vorbi. Cu doamna de la Urbanism nu pot purta o discutie intrucat imi repeta continuu “nu poti construi acolo”.

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:30, 20 Octombrie 2021
Banuiesc ca o varianta ar fi sa treceti terenul in intravilan...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul constructiilor Phaeton Phaeton Doresc sa construiesc o locuinta unifamiliala si pentru asta am inceput sa caut informatii referitoare la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un ... (vezi toată discuția)
Teren neconstruibil dpdv al deschiderii la strada (conform cert. urbanism) webknight webknight Buna ziua, conform Cert. Urbanism pentru construire primit de la Primaria Constanta, terenul meu este neconstruibil dpdv al deschiderii la strada(Conform ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe orice teren intravilan? kpas2005 kpas2005 se poate construi pe orice teren intravilan?multumesc. (vezi toată discuția)