Buna seara! Am si eu o nelamurire. De mai bine de 5 ani nu mai locuiesc in Romania. Toate taxele sunt platite in unde locuiesc, la fel si serviciile medicale, le folosesc unde locuiesc. De curand parintii au primit o scrisoare cum ca ar trebui platit de mine catre FNUASS din dobanda bancara din 2011(am un cont deschis de cand locuiam in tara). Nu inteleg de ce trebuie platit catre asigurarea de sanatate, pe cand eu nu m-am folosit de serviciile medicale din romania de cand am parasit tara, si in plus, dobanda bancara este oricum impozitata. Si inca ceva, de ce pentru 2011, eu sunt plecat din 2007 si contul exista din 2006? As fi foarte recunoscator daca m-ar putea lamuri cineva si ar putea oferi o solutie.
Situatia este in felul urmator : In Romania trebuie platit cass-ul respectiv, asa este legea, si intradevar v-a depistat dupa cnp, pentru impozitul de la contul bancar. Daca ati fi avut servici in Romania, nu ati fi avut cass de plata, doar aia 16% pe dobanda pe care oricum vi retine si vireaza banca.
Problema se pune, aveti sau nu buletin de Romania, caci daca aveti buletin de Ro, trebuie sa platiti cass-ul. Este un pic incurcata, dar din pacate legea nu va avantajeaza daca aveti inca buletin de Romania.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contributii cas
mischu80
Buna ziua
Exista vreo Lege in Romania care reglementeaza cuantumul asigurarilor sociale, la modul la care contributia nu poate sa depaseasca venitul? ... (vezi toată discuția)
Formularul 630
tudor55
Trebuie sa plateasca CASS in Romania o persoana fizica romana angajata in Anglia prin contract permanent ,pe o perioada nelimitata ?
Mai concret ,este scutita ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.