avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Formularul 630
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Formularul 630

Trebuie sa plateasca CASS in Romania o persoana fizica romana angajata in Anglia prin contract permanent ,pe o perioada nelimitata ?
Mai concret ,este scutita aceasta persoana de completarea formularului ANAF 630?
Se aplica in acest caz prevederile Conventiei evitarii dublei impuneri ?
Cel mai recent răspuns: tudor55 , utilizator 11:54, 6 Mai 2015
1. Conventia de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si Anglia se aplica numai in cazul impozitelor nu si in cazul contributiilor.
2. In cazul contributiilor se aplica un Regulament CE. Ca regula, acestea trebuie platite doar intr-un singur stat. Precizati va rog daca persoana mai are domiciliul in Romania.
1.ok,multumesc pentru corecta precizare.
2.Persoana locuieste in Anglia de 6 ani,a studiat acolo,s-a angajat imediat dupa terminarea studiilor,plateste contributie de sanatate acolo ,dar detine si carte de identitate in Romania.
In 2012 ,a primit o dobanda pentru un cont dintr-o banca din Romania .
Daca era in tara si era angajata ,avea venit ,platea deci CASS si nu mai platea alt CASS pentru dobanda primita de la banca (oricum impozitata cu 16%).
Pentru ca este in alta tara si este angajata,deci are venit si plateste contributie de sanatate acolo,mai trebuie sa plateasca CASS pentru dobanda bancara in Romania!?
Oare ce spun Regulamentele CE ,pentru aceste situatii ?
Pentru aceasta dobanda trebuie sa plateasca contributia de sanatate in Romania. Acesta este un venit obtinut din Romania si ea inca este cetatean roman. Oricum, in prezent se plateste contributia la sanatate pentru toate veniturile. Nu mai exista exceptii.
Va multumesc, se va proceda asa cum spuneti .
In asemenea cazuri ,inseamna ca persoana renunta la orice cont/depozit bancar iar statul roman va pierde 16% din dobanda si evident si CASS-ul !!
Pare cel putin ilogic ,daca eu inteleg bine .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass venituri dobanzi sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com Buna ziua, Am citit pe avocatnet.ro articolul dvs. f .interesant privind CASS aplicat la veniturile din dobanzi. Mentionati in acest articol ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Impozite si contributii pe venit in strainatate raverg raverg Buna ziua, Sa va expun problema mea: am inceput sa lucrez inca din luna mai cu o agentie de comunicare din Germania. Ei doresc sa imi faca contract de ... (vezi toată discuția)