Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce posibilitati de actiune mai am in urmatoarea situatie: o firma care ne datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa si i s-a declarat falimentul.
Problema mea este ca noi nu am fost instiintati despre aceasta procedura ca sa ne putem inscrie la masa credala.
Obligatia administratorului judiciar/lichidatorului este sa notifice prin publicare in BI. doar daca debitorul depune lista cu creditorii, ii notifica pe acestia. Evident, niciodata debitorul nu depune, ca doar e interesat sa dispara din creante.
Exista pe net Hotarari pe aceasta speta. Cautati-le si adaptati motivarea la speta dvs.
Lichidatorul este obligat sa notifice doar creditorii care sunt trecuti de debitoare in lista pe art. 28. Daca dvs. nu figurati trecuti de debitoare pe lista respectiva, lichidatorul nu va notifica, caz in care se considera ca aveti termenul in cunostinta prin publicarea notificarii de deschidere a procedurii in BPI. Dar, daca debitoarea nu are nici un bun in patrimoniu, nu are rost sa va agitati, ca mai platiti si taxa de 120 lei de timbru si in final nu va alegeti cu nimic.
Repunere in termen
fany22
Buna,
Am aflat de la lichidator ca un client e in insolventa, s-a definitivat lista credit. si s-a dispus falimentul, cat si data limita pt. inreg. ... (vezi toată discuția)