avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Repunere in termen
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Repunere in termen

Buna,

Am aflat de la lichidator ca un client e in insolventa, s-a definitivat lista credit. si s-a dispus falimentul, cat si data limita pt. inreg. creantei. Mi-a zis ca pot face cerere de repunere in termen, fiindca creanta mea a luat fiinta inainte de inceperea proc. generala.

Nu m-a notificat nimeni, (el a zis ca a publicat in BPI si un ziar de larga circulatie) eu ma chinuiam pe vremea aia sa trimit concilieri firmei respective, doar ca nu le-a primit. E asta un motiv sa-mi admita cererea si sa-mi inscriu si eu creanta?

Cat costa cererea de repunere in termen?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 07:18, 10 Noiembrie 2009
Textul Legii nr. 85/2006, completata si modificata spune:

Art. 61
(1) In urma deschiderii procedurii, administratorul judiciar va trimite o notificare tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor in conformitate cu art.28 alin.(1) lit.c) ori, dupa caz, in conditiile art.32 alin.(2), debitorului si oficiului Registrului comertului sau, dupa caz, registrului societatilor agricole sau altor registre unde debitorul este inmatriculat/inregistrat, pentru efectuarea mentiunii.
(3) Notificarea prevazuta la alin.(1) se realizeaza conform prevederilor Codului de procedura civila si se va publica, totodata, pe cheltuiala averii debitorului, intr-un ziar de larga circulatie si in Buletinul procedurilor de insolventa.

Daca ati fost notificat prin BI si ziar, consider ca cererea de repunere in termen va fi respinsa, insa merita sa incercati. Depuneti cerere de inscriere la masa credala precizand si motivul pentru care nu ati depus-o in termenul stabilit de instanta. Taxa de timbru este de 120 ron si timbru judiciar de 0,3 ron.
Se plateste si vreo taxa pentru repunerea in termen sau este suficienta taxa de 120 lei?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta firma in insolventa parintily parintily Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce posibilitati de actiune mai am in urmatoarea situatie: o firma care ne datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa si ... (vezi toată discuția)
Mai am vreo sansa?sa mai platesc taxe de timbru? bge bge T Subsemnata , lichidator judiciar desemnat în dosarul cu numărul de mai sus, referitor la Cererea de repunere in termen si Cererea de ... (vezi toată discuția)
Tabel preliminar insolveta ALEXUTA SEBASTIAN ALEXUTA SEBASTIAN BUNA SEARA AM AVUT O FIRMA ACUM ESTE IN INSOLVENTA AS DORI SA STIU CUM SE FACE TABELUL PENTRU INSCRIEREA DEBITORILOR SI A CREDITORILOR VA MULTUMESC (vezi toată discuția)