avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Urgent Lipsa notificare proc. insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Urgent Lipsa notificare proc. insolventei

Buna seara,

Am si eu o probl. destul de mare.
Un debitor a intrat anul trecut in luna mai in insolventa. In termen de 10 zile ar fi trebui sa predea lista cu creditorii si nu a mentionat si societatea noastra.

Intre timp a vorbit cu agentul nostru si a mai facut o plata destul de mare (in iunie) si ne-a comunicat ca vrea sa rezolve problema.

Acum am descoperit ca e in insolventa si am depasit termenul de inscriere la masa credala.

Am trimis cerere si administratoulul judiciar ne-a spus ca e tardiva inscrierea creantei dar sa precizez instantei motivele de repunere ca ea se va pronunta.

Ma puteti ajuta cu practica si un model de cerere de repunre in termen sau niste motive ale ei.

Adevarul este ca nu am stiut si debitorul a fost de rea credinta si nu putem verifica 1000 de clienti in fiecare luna.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 22:27, 20 Ianuarie 2010
administratorul judiciar a vrut sa scape elegant de dvs.
cererea de repunere in termenul de a va inscrie la masa credala o sa va fie repinsa, motivat de faptul ca s-a facut publicitatea deschiderii procedurii si a termenelor limita de inscriere la masa credala-atat printr-un ziar de larga circulatie cat si in BPI.
Era obligatia juristului dvs sa faca verificari periodice a societatilor cu intarzieri la plata- atat pe site-ul tribunalului unde debitoarele isi au sediu si in bpi pe www.buletinulinsoventei.ro mai cu seama ca aceste informatii sunt GRATUITE.
Buna seara.
Administratorul judiciar conform art.20 alin.1a,b avea obligatia sa si verifice ce a depus debitorul ca si acte prin verificarea balantelor trebuia sa-si dea seama ca nu corespund sumele.
Incercati sa depuneti cererea pentru instanta invocand acest motiv.Este tardiv dar incercarea moarte nu are,oricum nu aveti nimic de pierdut si discutati si cu lichidatorul judiciar poate este de acord ca a gresit si el in parte.
Succes !
Cu respect,Alexa...
alexandra2006ro a scris:

Administratorul judiciar conform art.20 alin.1a,b avea obligatia sa si verifice ce a depus debitorul ca si acte prin verificarea balantelor trebuia sa-si dea seama ca nu corespund sumele.

si daca debitorul nu a predat actele administratorului judiciar ????
de unde sa stie adm. judiciar de existenta creantei ??? doar nu e Mafalda ???
sau mama Omida???
Buna seara.
Administratorul judiciar poate fi mama Omida si Mafalda diferenta este ca el are si stiinta de carte .
Ati scris aici ca soc .debitoare a predat administratorul decat o lista cu furnizorii neachitati in care soc.dvs.nu a fost inclusa si chiar adm.judiciar a sugerat sa depuneti o cerere de inscriere la masa credala catre instanta,de aceea v-am sugerat art.din lege care va poate ajuta sa va fie admisa cererea.
Ma asteptam ca urmatoarea dvs.intrebare sa fie inteligenta si cu precadere pusa la ce face referire art.mai sus mentionat ca sa va ajute .
Spre stiinta dvs.nici un lichidator judiciar in cauzele de insolventa nu isi permite sa faca analiza soc.in insolventa pentru instanta doar pe o lista data de debitor cu furnizorii neachitati el are si alte acte din care isi poate da seama ca soldul contului 401 si urm.nu corespunde cu suma din lista primita.
Cu respect,Alexa...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ALEXANDRA TAN , Consilier juridic
Buna seara,

Am tinut cont de recomndarea dumneavoastra, am verificat continutul articolului si am trimis precizari la cererea de inscriere la masa credala.
Am mentionat si repunerea in termen mai clar.

Astept sa vad daca judecatorul accepta cererea.

Aceast caz m-a pus pe ganduri pt. ca s-ar putea sa avem clienti care azi sa faca plati si maine sa intre in faliment. Daca nu suntem notificati si asteptam scadenta facturilor, peste 60 de zile, s-ar putea sa nu ne fie admisa creanta.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen fany22 fany22 Buna, Am aflat de la lichidator ca un client e in insolventa, s-a definitivat lista credit. si s-a dispus falimentul, cat si data limita pt. inreg. ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta firma in insolventa parintily parintily Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce posibilitati de actiune mai am in urmatoarea situatie: o firma care ne datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa si ... (vezi toată discuția)
Cereri de creanta-insolventa ursulina ursulina Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la o speta din insolventa:avem un debitor care a intrat in insolventa si am depus cererea de admitere a creantei ... (vezi toată discuția)