avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare tichete cadou

Primesc ca sc tichete cadou de la alta sc . in cadrul unei campanii de marketing, intrebarea este : trebuie sa platesc impozit pe venit salarial in momentul predarii catre salariati?contributii sociale nu se platesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:17, 11 Iunie 2013
Buna seara,

Tichetele cadou reprezinta potrivit art.55, alineatul 4, litera , avantaje de natura salariala si se tratateaza ca orice venit de aceasta natura, find impozitate prin retinere la sursa. Impozitul datorat se vireaza la acelasi termen la care platiti impozitul pentru toate veniturile de natura salariala.

Potrivit art.296^15 litera o din CF, nu se cuprind în baza lunară a contribuţiilor sociale obligatorii tichetele de masă, tichetele de vacanţă, tichetele cadou şi tichetele de creşă, acordate potrivit legii.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Regim fiscal tichete cadou lilireli lilireli un SRL platitor impozit pe profit acorda tichete cadou salariatilor ( val mai mare de 150 lei), salariatii nu au copii minori valoarea totala a tichetelor ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou marianatiseanu marianatiseanu Tichetele cadou se pot oferi salariatilor in limita a 150 lei, sau suma totala nu este restrictiva? Adica se poate oferi unui salariat 5 tichete x 50 lei = 250 ... (vezi toată discuția)