avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprindere autonoma partenera sau legata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprindere autonoma partenera sau legata

Buna ziua
2 societati, R si E participa la o licitatie in asociere printr-un acord de asociere.
Intreprinderea E este IMM.
O alta intreprindere C detine 45% din E si sub 50% din R.
As vrea sa stiu in ce relatie sunt intreprinderile R si E (autonome dar in asociere pt acest proiect, partenere sau legate) pt ca de asta depinde completarea formularelor de licitatie.
Cel mai recent răspuns: rdi , utilizator 10:24, 13 Iunie 2013
pai ai zis ca sunt asociere. asta inseamna ca sunt aprtenere.
Buna ziua
Iata ce am gasit eu pe Internet despre intreprinderile partenere

1.3.2. Sunt intreprindere partenera?
Acest tip de relatie se refera la situatia in care se realizeaza parteneriate financiare majore cu alte intreprinderi, fara ca una dintre intreprinderi sa aiba control direct sau indirect asupra celeilalte. Intreprinderile partenere sunt intreprinderile care nu sunt nici autonome, nici legate una de cealalta.

Definitie
Sunteti o intreprindere partenera daca:
􀁸 capitalul social si/sau drepturile de vot detinute la cealalta firma sunt egale sau mai
mari de 25%, si/sau alta firma detine mai mult de 25% din capitalul social sau
drepturile de vot ale firmei dumneavoastra
􀁸 nu este legata de alta intreprindere ( a se consulta 1.3.3.). Aceasta inseamna printre
altele, ca drepturile de vot detinute in cealalta intreprindere sa nu fie mai mari de 50%
( si vice versa)."

Ori intre societatea E si R nu exista o astfel de relatie. Nici una nu detine capital social sau drepturi de vot la cealalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprinderi legate sau partenere ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Buna seara, Am din nou nevoie de opinia voastra... Avem societatile comerciale X, Y si Z, prima detine 99% din capitalul social al firmei Y si, de asemenea, ... (vezi toată discuția)
Întreprindere autonomã, partenerã sau legatã fortis strategye & consulting fortis strategye & consulting În condițiile în care un asociat (50 %) din cadrul unui SRL deține drept de liberă practică( înregistrat la finanțe), cum se consideră ... (vezi toată discuția)
Interpretarea definitiei intreprinderilor legate melyse01 melyse01 Buna ziua, Am o mare nelamurire. Vreau sa accesez finantari dar nu stiu cum sa interpretez definitia intreprinderilor legate, in cazul meu este vorba de mai ... (vezi toată discuția)