avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Întreprindere autonomã, partenerã sau legatã
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Întreprindere autonomã, partenerã sau legatã

În condițiile în care un asociat (50 %) din cadrul unui SRL deține drept de liberă practică( înregistrat la finanțe), cum se consideră întreprinderea în care este asociat cu 50% în raport cu cabinetul medical individual?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 09:44, 15 Aprilie 2014
In general, cele mai multe IMM-uri sunt autonome, avand in vedere ca fie sunt complet independente, fie au unul sau mai multe parteneriate de mici dimensiuni (fiecare mai putin de 25%) cu alte intreprinderi.
Daca aceste parteneriate sunt sub 50%, relatia este una intre intreprinderi partenere.
Peste acest prag, intreprinderile sunt legate.
O intreprindere este "orice entitate angajata intr-o activitate economica, indiferent de forma sa legala".
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere autonoma partenera sau legata rdi rdi Buna ziua 2 societati, R si E participa la o licitatie in asociere printr-un acord de asociere. Intreprinderea E este IMM. O alta intreprindere C detine 45% ... (vezi toată discuția)
Interpretarea definitiei intreprinderilor legate melyse01 melyse01 Buna ziua, Am o mare nelamurire. Vreau sa accesez finantari dar nu stiu cum sa interpretez definitia intreprinderilor legate, in cazul meu este vorba de mai ... (vezi toată discuția)
Intreprinderi legate, intreprinderi partenere calutzi calutzi Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari, interpretand Ordonanta nr. 27 din 26/01/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 ... (vezi toată discuția)