avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum fac ca Asociatia de locatari sa reinstaleze ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum fac ca Asociatia de locatari sa reinstaleze caloriferele pe scara blocului?

M-am mutat intr-un bloc cu 19 apartamente, 7 apartamente cu centrala proprie si restul de 12 cu repartitoare si acum cativa ani s-au scos cele doua calorifere de pe casa scarii plus cel din uscatoria de la parterul blocului. Diferenta de caldura este sesizabila, cel putin iarna. Este normal acest lucru? Cum as putea sa-i conving sa le reinstaleze?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:59, 11 Iunie 2013
Nu este normal deoarece acele calorifere erau montate acolo in urma unui proiect de instalatii si care avea in vedere pastrarea unei temperaturi de garda.
Evident ca locatarii, au purces la demolari cu ocazia montarii repartitoarelor, crezand ca vor plati mai putin, cu mult mai putin la partea de caldura comuna. Si tot evident ca lucrurile au fost stricate mai mult decat au avut ei de castigat.

Ma tem ca nu puteti sa mai faceti nimic pentru ca daca le-au demontat, inseamna ca cel putin o jumatate din ei, probabil si cei mai agresivi, au hotarat ca trebuie sa plateasca mai putin.
In fond platesc la fel numai ca platesc pe caldura individuala, dar asta e greu de demonstrat intr-o discutie care pleaca din start de pe pozitii de forta.

Aveti la indemana doua posibilitati, una mai dificila ca cealalalta: sa-i convingeti pe vecini sa monteze caloriferele la loc, aducandu-le argumente foarte convingatoare, mai convingatoare decat puterea banutului pe care il economisesc ei prin demontarea acestor calorifere....sau sa dati in judecata asociatia pentru prejudiciul pe care il suferiti iarna de iarna, numai ca si aici ar trebui sa probati indubitabil de ce dv. aveti dreptate.
Momentan se strang bani pentru reparatii la plafonul blocului. Le-am spus ca voi plati (si vreau sa platesc) in momentul in care vor pune si ei caloriferele acolo unde erau, dar au pus anunt ca ma vor da in judecata pentru neplata, daca nu platesc pana la o anumita data. Mi se pare normal sa contribui la aceste reparatii, de ce sa sufere cei de la ultimul etaj, dar oare lor li se pare normal sa facem igrasie pe scara si sa traim in nepasare? Cu totii avem de suferit daca nu ne gospodarim scara asa cum trebuie. Va multumesc pentru sfaturi
Kempinsky a scris:

M-am mutat intr-un bloc cu 19 apartamente, 7 apartamente cu centrala proprie si restul de 12 cu repartitoare si acum cativa ani s-au scos cele doua calorifere de pe casa scarii...

Acesta este "inceputul sfarsitului" incalzirii comune. Sunt blocuri care nu au avut niciodata calorifere pe casa scarii chiar din constructie. Sunt blocuri in care fiecare apartament are centrala proprie si nu exista calorifere pe casa scarii. Iar temperatura este suportabila, proprietarii avand flori toata iarna pe casa scarii fara ca acestea sa sufere.
Puteti sa propuneti comitetului si in adunarea generala sa se monteze usi la intrare si geamuri de termopan si o sa aveti o temperatura normala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie degetel2013 degetel2013 Stiti ca oprirea incalzirii este mentionata in ART. 117 al HG nr. 425 din 20 iulie 1994, \\" Inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura, administratia refuza cdadan cdadan Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje si peste 130 de apartamente, construit in 2006. Blocul are la subsol centrala termica proprie, care furnizeaza apa calda si ... (vezi toată discuția)
Parti comune rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Am luat in administrare un bloc nou iar pe casa scarii sunt calorifere care sunt legate la centralele din apartamente. Din 4 apartamente care ... (vezi toată discuția)