avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu copil in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu copil in timpul divortului

Buna ziua.Am a nelamurire.Am inaintat divortul prin acord in instanta in data de 07.06.2013 dar ma tem ca divortul nu se va finaliza in curind,nu ne-au dat inca termen.Problema e ca unul din copii implineste in data 07.09.2013 14 ani si trebuie sa-i fac carte de identitate,dar eu si cu copiii locuim efectiv in alta localitate decit cea inscrisa in cartea mea de identitate,pe care trebuie sa o schimb.Cum trebuie sa procedez ca sa-i fac CI pe noua adresa,unde locuim efectiv,am nevoie si de acordul tatalui?Ce acte trebuie sa depun?
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 14:36, 11 Iunie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa va prezentati la SPCLEP sa va schimbati dumneavoastra adresa din C.I
Apoi va prezentati cu minorul la aceiasi institutie si-ii faceti C.I.
Va trebui, de fiecare data , sa mearga si titularul dreptului de proprietate asupra imobilului unde locuiti spre a da declaratie ca va ia in spatiu.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Formularele la politie se completeaza si se semneaza de ambii parinti pentru copilul minor, deci da, acordul tatalui este necesar. Dupa pronuntarea divortului si stabilirea domiciliului de catre judecator puteti merge cu hotararea judecatoreasca care suplineste acest acord (presupunand ca domiciliul hotarat de instanta va fi cel la care locuiti acum).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)
Schimbare adresa copii Petry Petry Buna ziua.Am doi copii care sunt trecuti pe adresa de buletin a tatalui.Precizez ca nu eram casatoriti(si nici in prezent) cand am nascut copii, si pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)