avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rezultat alcoolemie : 0,81mg/l alcool pur in sange
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rezultat alcoolemie : 0,81mg/l alcool pur in sange

buna ziua, am fost depistat in trafic avand o alcoolemie de 0,49 in aerul expirat, am fost condus la spital ptr recoltarea probelor de sange, rezultatele fiind de 0,81, respectiv 1,10 cea de a doua. cu aceasta ocazia am inteles ce putere are o sutime in viata unui om, nu doresc recalculare, totusi tinandu-se cont de cele 10 minute interval dintre momentul testarii cu etilotestul si recoltarea probei de sange, pot scapa cu un NUP din partea domnului procuror? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 14:57, 11 Iunie 2013
Greu de spus.
Adevarul este ca alcoolul si covrigul nu se impaca deloc.
Nu e vorba de o sutime ci de faptul ca cineva se urca la vo;an dupa ce a baut.
Spuneti merci ca nu s-a intamplat ceva mai rau.
Daca nu scapati cu NUP s-ar putea sa o luati cu suspendare. Asta este.
av. Gabriel Klein Kiritescu
acum constientizez , ceea ce am facut. desi este prea tarziu. nu pot avea nici o scuza ca fapta s-a intamplat la ora 2.00 noaptea, deoarece acum realizez ca puteau fi consecinte mult mai grave ale acctiunilor mele, deoarece puteam avea nesansa sa fie totusi o caruta sau un pieton intarziat chiar si la aceea ora in noapte.
Ar fi bine ca toate acestea sa le spuneti si procurorului.
Chiar daca nu va da NUP va poate aplica prevederile art 320 ind. 1 Cod de Procedura Penala. Din pacate a doua valoare, cea recoltata dupa o ora (1,10) arata starea in care erati si este foarte mare.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Interesant este ca erati cu alcoolemia pe panta 'ascendenta' deci daca in jumatate de ora ati avut 0.81 apoi 1.10 inseamna ca in momentul in care ati fost depistat probabil aveati sub 0.8

eu personal m'as lupta pentru achitare. ganditi-va ca e o mare diferenta intre achitare si o pedeapsa cu suspendare
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
vladfesan, utilizator
Si eu cred ca este posibil NUP.
Cred ca ar trebui insa sa faceti recalcularea.
Prin aceasta proba se va stabili alcoolemia la data depistarii in trafic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie niculaucarmen niculaucarmen in ce conditii se poate solicita recalcularea alcoolemiei pentru o persoana care a fost prins la volanul masinii? ce motive ar putea fi invocate? (vezi toată discuția)
Lamurire As vrea sa fac contestatie pentru proba de alcoolemie la IML Iasi si cei de la politie nu-mi dau acceptul pentru contraexpertiza .Au acest drept ? Care este ... (vezi toată discuția)