avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale fara acordul asociatului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale fara acordul asociatului

Buna ziua.
Sunt asociat si administrator intr-un SRL impreuna cu o alta persoana si el asociat si administrator parti egale 50%.
Poate sa-si cesioneze partile lui sociale unei alte terte persoana (50%) fara acordul meu? (firma nu are datorii) Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 14:22, 11 Iunie 2013
Raspunsul il gasiti in statut. In functie de ce s-a decis la infiintarea societatii este sau nu posibil sa fie cesionate partile sociale fara acordul cerlorlalti asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu intre actionari viomazilu viomazilu buna ziua, sunt actionar la un srl impreuna cu o alta persoana.problema mea este ca doresc sa ma retrag sau sa inchid aceasta societate insa ma lovesc de ... (vezi toată discuția)
Anularea unui document dgd1978 dgd1978 Buna ziua. In urma cu 90 de zile am intocmit acte (la un cabinet de avocatura)pentru cesionarea de parti sociale dintr o societate comerciala si preluarea ... (vezi toată discuția)
Retragerea dintr-o societate bob02008 bob02008 Buna ziua Dețin cu o persoana un SRL-D de doi ani. Firma a acumulat ceva datorii către stat Asociatul meu , s-a mutat din oras. Iar eu am rămas cu munca ... (vezi toată discuția)