avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament in constructie - plata rezervarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament in constructie - plata rezervarii la agentia imobiliara

Doresc sa cumpar un apartament care costa 68 mii Euro,este in constructie, cu termen de finalizare 30 iunie 2009.

La agentia imobiliare care face publicitate acestei constructii, am semnat un document care reprezinta Rezervarea acestui apartament. In aceasta rezervare se mentioneaza ca am platit 1.000 euro si resul banilor se vor achita astel: 57 mii euro in decurs de o luna si ultimii 10 mii euro la predarea cheii apartamentului daca totul este conform fisei tehnice anexate la Rezervare.

Mi s-a spus ca atunci cind achit cei 57 mii euro, voi semna Antecontractul de vinzare-cumparare a apartamentului si vinzarea propriu-zisa se va face la predarea cheilor.

Eu nu as vrea sa mai inchei antecontract dupa ce platesc cei 57 mii euro deoarece nu voi fi in tara. Credeti ca e suficient sa am actul de Rezervare a apartamentului si, in final, la receptia apartamentului sa fac si actele de vinzare-cumparare?
Exista vreo posibilitate sa pierd banii daca nu fac acest Antecontract de vinzare-cumparare ...sa ma insele cel ce vinde? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:34, 8 Martie 2009
Nu este neaparat nevoie sa semnati acel antecontract daca respectati modalitatile de plata prevazute in actul initial, inbtrucit predarea efectiva a lucrului vindut are loc la momemnmtul receptieie cind parctic se va perfecta si actul de vinzare cumparare
Dar in aceea Revervare nu se mentioneaza si ce se intampla daca nu se mai semneaza antecontractul sau daca nu se respecta clauzele inserate. Este posibil sa pierdetiacei bani daca nu respectati conditiile prevazute. Iar daca apare un alt cumparator, iar dumneavoastra nu ati respectat clauzele Rezervarii este posibil sa nu mai aveti ce cumpara.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament morosanucarmen morosanucarmen Doresc sa cumpar un apartament care costa 68 mii Euro,este in constructie, cu termen de finalizare 30 iunie 2009. La agentia imobiliare care face ... (vezi toată discuția)
Cerere de rezervare apartament morosanucarmen morosanucarmen Am incheiat o cerere de rezervare a unui apartament pt care am platit 90% din valoare , urmind ca la receptia apartamentului si incheierea contractului de ... (vezi toată discuția)
Termenul de eliberare a apartamentului in caz de vanzare Adela2009 Adela2009 Buna ziua, Vom semna pe data de 01 iunie un antecontract de avans ptr cumpararea un apartament, restul de bani se vor da pe 01 iulie si tot atunci se va ... (vezi toată discuția)