avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament

Doresc sa cumpar un apartament care costa 68 mii Euro,este in constructie, cu termen de finalizare 30 iunie 2009.

La agentia imobiliare care face publicitate acestei constructii, am semnat un document care reprezinta Rezervarea acestui apartament. In aceasta rezervare se mentioneaza ca am platit 1.000 euro si resul banilor se vor achita astel: 57 mii euro in decurs de o luna si ultimii 10 mii euro la predarea cheii apartamentului daca totul este conform fisei tehnice anexate la Rezervare.

Mi s-a spus ca atunci cind achit cei 57 mii euro, voi semna Antecontractul de vinzare-cumparare a apartamentului si vinzarea propriu-zisa se va face la predarea cheilor.

Eu nu as vrea sa mai inchei antecontract dupa ce platesc cei 57 mii euro deoarece nu voi fi in tara. Credeti ca e suficient sa am actul de Rezervare a apartamentului si, in final, la receptia apartamentului sa fac si actele de vinzare-cumparare?
Exista vreo posibilitate sa pierd banii daca nu fac acest Antecontract de vinzare-cumparare ...sa ma insele cel ce vinde? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:18, 8 Martie 2009
Depinde ce scrie in actul semnat de dv. si intitulat "Rezervare".
Eu nu va recomand sa dati banii inainte pe ceva ce este intr-un stadiu mai mult sau mai putin avansat de executie. Au fost destule cazuri in care dezvoltatorii imobiliari au incasat un avans "gras" pentru locuintele ce ar fi trebuit construite, au fugit cu banii iar cumparatorii au ramas cu paguba.
Va recomand sa cumparati ceea ce exista, ceea ce vedeti cu ochii dv., nu ceea ce poate fi intr-un viitor mai apropiat, mai indepărtat sau niciodată...
Acum, in speta, vedeti daca mai puteti recupera cei 1.000 Euro in vreun fel, daca nu, este riscul dv. daca veti achita si diferenta de 67.000 Eur. Mai bine mi-i dati mie, deoarece rezultatul ar fi acelasi....:P
In perioada aceasta de criza, nu mai construieste nimeni, astfel incat mai mult ca sigur ca vi se vinde "cioara de pe gard"...;)
Cu cine aţi semnat acea Rezervare? Cu agenţia? În ce calitate a acţionat? Are mandat din partea celui care construieşte?

57 de mii de euro pentru un antecontract mi se pare enorm, în condiţiile în care, presupun, apartamentul este încă în stadiu de desen pe planşetă.

cora2008 a fost generoasă. Cioara înseamnă, totuşi, ceva. Eu cred că vor să vă vîndă un biet piţigoi zgribulit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament in constructie - plata rezervarii la agentia imobiliara morosanucarmen morosanucarmen Doresc sa cumpar un apartament care costa 68 mii Euro,este in constructie, cu termen de finalizare 30 iunie 2009. La agentia imobiliare care face ... (vezi toată discuția)
Rezervare apartament in bloc in construita neonorata stefan90 stefan90 Buna ziua, Am dat un avans dezvoltatorului pentru rezervarea apartamentului in blocul in constructie (2000 euro), si am specificat ca voi mai aduce inca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament raveanu raveanu Buna ziua, As vrea sa cumpar un apartament intr-un bloc nou cu finalizare in decembrie 2016. Ei imi cer 5% din pret pentru rezervare si 2000 eur ... (vezi toată discuția)