avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Logo marca (ce contine) si denumire site
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Logo marca (ce contine) si denumire site

Buna ziua,
Ma intreb daca un logo care contine si site-ul viitoarei marci poate fi depus spre inregistrare la osim? Se permite sau nu adresa de site in logo/marca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 22:43, 11 Iunie 2013
La inregistrarea unei marci la OSIM nu este admisa terminatia: .ro, .com etc , ci numai partea verbala a denumirii site-ului.
Numai Osimul nu accepta? intreb intrucat am vazut diverse marci inregistrae cu tot cu site care inclus in logo.
Unde pot gasi articolul referitor la interzicerea includerii site-ului in logo din legea84/1998?
Sute d eexemple gasesc aici [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
Kapy, utilizator
Raspunsul care va intereseaza il gasiti la pag. 7, pct. 21 din acest document emis de OSIM la finalul anului 2012: [ link extern ]

In cazul dvs., doar partea verbala (fara .ro sau similar) ar putea avea distinctivitate si s-ar putea califica pentru protectie (daca sunt intrunite conditiile de inregistrare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unei marci la osim (cred) Tudor B. Tudor B. Buna ziua, Imi doresc de multa vreme sa incep un proiect, iar acest proiect include un site (domeniu .com) si o aplicatie de mobil. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea la osim a unei marci cu numele "x romania" cor_ioana04 cor_ioana04 Buna ziua, Suntem o agentie de turism care ofera si servicii de incoming. Pentru serviciile de incoming incercam sa dezvoltam un brand denumit \"X Romania\", ... (vezi toată discuția)
Ce face ca un web sait sa fie marca inregistrata? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce face ca un website sa fie \"marca inregistrata\": faptul ca este detinuta de o firma care are sigla/nume inregistrata la OSIM sau faptul ca ... (vezi toată discuția)