avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rectificare incheire sedinta granituire si revendicare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Rectificare incheire sedinta granituire si revendicare imobiliara

Tocmai m-am intors de la judecatorie, fiind parat intr-o actiune de granituire si revendicare imobiliara, unde s-a discutat obiectiile la raportul de expertiza. Avocatul meu stiind ca sunt implicat emotional in acest proces si ca cunosc in amanunt istoria terenului in litigiu, imi permite sa prezint in scris obiectiile la expertiza, pe care le verifica si le sustine, invederand instantei acest fapt.
Experta a raspuns la obiective propunand 3 variante pentru linia de granita:
var1- varianta total nefavorabila noua (prin care pierdem curtea casei in suprafata de 230mp si 3mp dintr-o constructie veche de peste 50 unde avem baia si bucataria), la care am sesizat o greseala de calcul
var2- favorabila tot reclamantilor, dar cu 70mp mai putin fara afectarea constructiei, aceste 2 variante fiind sustinute de suprafetele din CF
var3-pe care o sustinem, care reflecta folosinta de peste 45 ani si este in concordanta cu documentele din autorizatiile de instrainare- schite, memorii tehnice, masuratori, ridicate de la arhivele nationale.
Instanta si avocatul reclamantelor au acceptat obiectia de la var1 ca o a 4 varianta de granita, pe care o vor sustine reclamantii urmand ca expertul sa completeze expertiza. Chiar si asa ne este tot o varianta nefavorabila dar nu dezastroasa pentru ca nu mai afecteaza constructia.
Apoi am fost intrebat de judecator daca sustin varianta1 modificata. Fiind stresat, obosit, am spus ca DA, dar in subsidiar (gandindu-ma ca de fapt sustin modificarea acestei variante) si ca sustinem de fapt varianta 3.
De var 2, pe care reclamantii au acceptat-o din proprie initiativa cu ocazia masuratorilor, fiind specificat acest lucru in expertiza si materializata prin linia de granita, nu s-a discutat nimic, iar reclamantii nu o mai accepta acum.
Incercand sa aduc in discutie si var2, judecatorul a replicat sa nu vorbesc neintrebat. Urmatorul termen este 09.07.2013 pt completare expertiza
Pot sa depun o cerere la arhiva, prin care sa arat ca sustin varianta 3 (ceea ce am afirmat deja), dar in subsidiar eventual var2, sau nici o varianta in subsidiar, iar pentru var.1 sustin necesitatea corectarii sau completarii expertizei?
Pot solicita in acest sens rectificarea incheierii de sedinta, zilele urmatoare, cand dosarul se va intoarce la arhiva?
Daca da, trebuie sa depun cererea in mai multe exemplare, pentru a fi comunicata si reclamantelor?
Pun aceste intrebari aici deoarece realizand acum gafa facuta, imi este jena sa cer avocatului sa indrepte greseala mea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 17:18, 11 Iunie 2013
Nu trebuie sa cereti nicio rectificare de sedinta. Faceti o adresa in care precizati varianta pe care o doriti (cu sau fara subsidiar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire deac sorina deac sorina buna ziua,ce se intampla daca am construit o casa cu autorizatie de constructie si toate actele in regula pe un teren pe care topometristul l-a identificat cu ... (vezi toată discuția)
Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - granituire - partile detin mai mult teren decat in acte marturie marturie Sunt reclamant, (fara aparator) intr-un proces civil cu capetele de cerere: - granituire, - retrocedare teren ocupat de peretele unei magazii, - obligatia ... (vezi toată discuția)