avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intocmire testament pentru o persoana cu care nu sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intocmire testament pentru o persoana cu care nu sunt ruda

Buna ziua,
As dori niste informatii cu privire la intocmirea unui testament,sunt o persoana singura,fara copii,parintii decedati,fara frati sau surori,mai am 2 matusi si 2 verisoare primare.In cazul in care vreau ca dupa decesul meu rudele sa nu aiba drept de mostenire ci o persoana straina este de ajuns un testament la notar sau rudele il pot ataca?Scopul meu este sa nu intre in posesia niciunului bun de al meu dupa deces.Mentionez ca pe langa bunuri care sunt numai pe numele meu am si jumatate dintr-o propietate impreuna cu o matusa.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: emmalavinia , utilizator 09:27, 14 Iunie 2013
Buna ziua,
Cea mai buna forma de a va proteja dorintele dupa deces este aceia de a incheia un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si de abitatie viagera in favoarea unei persoana
In privinta bunului comun, daca s-a dezbatut succesiunea, puteti vinde cota parte ce va revine sau cota parte ideala din acea mostenire.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Mergeti la biroul unui notar,solicitati o consultatie si intocmirea unui testament in forma autentica este varianta cea mai sigura si convenabila pt dvs.Exista si varianta unui testament olograf scris de dvs in integime,semnat si datat dar nu este o varianta pe care sa o recomand.
Si incheierea unui testament prin care I'l desemnati legatar universal este buna, nu exista mostenitori rezervatari adica sot copii sau parinti, deci nu se va putea cere reductiunea. Mergeti la un notar care va va autentifica testamentul. Costurile sunt mult mai mici Decat la contract de intretinere sau vanzare si in plus puteti dispune de bunurile dvs cum doriti fara a avea vreo datorie morala fata de beneficiarul testamentului.
Multumesc,asa am sa fac,nu pot contract vanzare sau de intretinere pentru ca sunt tanara,am uitat sa precizez ca am pana in 30 ani,vreau doar in evenualitatea unui accident,pentru ca relatia mea cu rudele este f proasta,iar daca ma casatoresc/am copii banuiesc ca pot schimba beneficiarul testamentului.O seara buna!
Testamentul este un act esentialmente revocabil. Il puteti revoca oricand, nu aveti nicio obligatie fata de beneficiarul testamentului, de asemenea puteti instraina bunurile dvs oricand. Testamentul isi produce efectele doar la decesul testatorului.

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament marinvasile marinvasile Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura \\"intretinerea necesara pe toata durata vietii ... (vezi toată discuția)
Mostenire - acte intre vii, data deschiderii succesiuni, procedura. silviu35 silviu35 MAMA e in viata nu a facut dezbatere de mostenire are dreptul ea in viata, eu cu sora avem dreptul dupa moartea ei am cu sora un testament si un certificat de ... (vezi toată discuția)
Testamentul stelach stelach Buna seara O persoana singura, necasatorita, fara copii, care detine un imobil , poate lasa prin testament bunul unei terte persoane , dupa vointa sa.Ce ... (vezi toată discuția)