avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita de ANAF pentru Neplata CAS pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita de ANAF pentru Neplata CAS pentru anul 2006-2007

Buna ziua,

Am primit in cursul saptamani acesteia o somatie in care mi se aduce la cunoastinta ca am de plata pentru CAS o suma restanta din anul 2006 raportata in anul 2007 si o suma din anul 2007 raportata in anul 2008. Cuantumul fiind de 1310 lei + 1911 lei majorari si dobanzi. Pana in aceasta saptamana eu nu am avut cunostinta ca trebuie sa platesc acesta suma. Intradevar am avut venituri in acea perioada obtinute din conventi civile. In urma discutiilor cu cei de la ANAF am ajuns la concluzia ca suma restanta din anul 2006 raportata in anul 2007 nu ar trebui platita deoarece au trecut mai mult de 5 ani dar acestia mi-au spus ca nu pot face nimic ei si trebuie sa ma duc la CAS. Prima instiintare care apare in sistemul lor catre mine s-ar fi intamplat in data de 12.01.2013. dar eu atunci nu am primit nici o instiintare acasa prin posta ca am ceva de platit. Daca ma puteti ajuta Intrebarile mele sunt:
1. Care este legea care imi spune ca dupa 5 ani datoriile se prescriu si nu mai trebuie sa platesc veniturile din anul 2006? ce pot face in acest sens daca este adevarat?Daca trebuie sa fac o contestatie cine ma poate ajuta sa o intocmesc?
2. Ce pot face pentru a nu plati si majorarile pentru veniturile din anul 2007? exista vreo lege care sa imi permita sa nu platesc majorarile si dobanzile?





Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:46, 12 Iunie 2013
Daca nu v-au somat sau notificat in aceasta perioada Situatie care intrerupe prescrierea datoriei Analizati cu atentie inainte de a solicita printr-o contestatie anularea Deciziilor de Impunere in baza carora va executa silit
Apoi mai exista o varianta sa mergeti la Adm Fiscala si sa solicitati esalonarea la plata a datoriilor
Dar nu doresc o esalonare a datoriilor, doresc anularea datorie din anul 2006 raportata in anul 2007. Din spusele Celor e la ANAF ar trebui sa nu mai platesc, de accea vrea sa stiu daca pot face ceva in privinta asta si care este legea care imi spune ca dupa 5 ani datoria se prescrie si nu mai trebuie platita.
Contestati in instanta somatia si cereti anularea dispozitiei de plata pe motiv de prescriere datorie.
Cel mai indicat ar fi sa mergeti la un avocat, care sa va redacteze corect contestatia, pentru ca de asta depinde castigul/pierderea procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pentru amenzi neplatite a-elena2013 a-elena2013 buna ziua! tatal meu are amenzi neplatite in jur de 9000 lei, iar cand am fost sa platesc impozitul pe apartament mi sa spus ca sa pus sechestru pe apartament. ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere de la cas ambrafirst ambrafirst Am primit o decizie de impunere de la Casa de Sanatate in martie, dar este calculata si datata din februarie pentru plata contributiei pe ultimii 5 ani/ ... (vezi toată discuția)