avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz acceptare numire sef
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz acceptare numire sef

Buna ziua

Rog pentru un raspuns la urmatoarea intrebare:
Poate fi indreptatit potrivit legislatiei un salariat sa refuze (sa nu se supuna) o decizie a conducerii unei firme prin care este desemnat sef de compartiment?
Reactia acestui salariat este determinata de starea conflictuala existenta in colectiv din pricina unei persoane care, desi are mai multa experienta in domeniu, nu este agreata de conducere.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nisico , utilizator 15:15, 14 Iunie 2013
Orice modificare a CIM se face cu acordul partilor, in baza unui act aditional, cu exceptiile prevazute de lege.
Conf art 48 CM angajatorul poate modifica temporar felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Daca nu se incadreaza in cele trei situatii enumerate mai sus, salariatul nu poate fi "promovat la locul de munca" daca nu doreste.
Buna ziua

Scuze pentru intarzierea cu care revin.
Refuzul unei astfel de promovari nu poate fi interpretat de conducere, ca refuz de sarcina? Care ar putea fi urmarile? Aceasta in conditiile in care, repet, persoana indreptatita prin vechime in firma, experienta si competenta nu este agreata. Este o persoana cu izbucniri nervoase, incarcata de frustrari si deci in stare sa intretina o atmosfera de nesuportat in colectiv.

Multumesc inca o data.
Nu. Ce fel de sarcina? De a promova....?:(
Ma iertati.
Ma gandeam la sarcina de serviciu. Sunt situatii in care, pentru a face ca totul sa fie precum doreste, un director apeleaza la imaginatie, la subterfugii si chiar la amenintari. Este mai tot timpul grabit, nu este timp pentru clarificari, iar raspunsul "Da. Am inteles." este singurul care-i destinde sprancenele. Intre el si persoana indezirabila se va afla un paravan la al carui salariu va mai adauga doar costul unei facturi la energia electrica.

Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului bucatar sef noiembriesm noiembriesm Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu fisa postului pentru Bucatar Sef. Multumes frumos. (vezi toată discuția)
Relatii conflictuale parinti custodie comuna tapul ispasitor tapul ispasitor Buna ziua, Va scriu in calitate de parinte rezident cu copil in varsta de 6 ani, avand custodie comuna, divort la notar, program bine perfectat de relatii ... (vezi toată discuția)
Fisa post agent de vanzari cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o fisa de post Agent de vanzari. Multumesc (vezi toată discuția)