avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare decizie desfacere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare decizie desfacere contract munca

Unui salariat i-a fost intocmita decizia de concediere disciplinara. In momentul in care s-a dorit comunicarea acestei decizii in timpul serviciului salariatul a refuzat sa o primeasca, a parasit institutia si a spus sa-i fie transmisa prin posta. I-a fost transmisa prin posta cu comunicare de primire, s-a intors comunicarea in care se specifica ca plicul a fost primit de agent paza. Am considerat ca trebuie sa-i mai fie transmisa decizia inca odata specificand pe plic "personal". In cazul in care ni se returneaza in aceleasi conditii comunicarea cand putem considera indeplinita procedura comunicarii deciziei in conf. cu prev. legale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 12 Iunie 2013
Legea, spune ca in caz de refuz de primire sa ii fie trimisa prin posta, nu specifica ce se intampla daca scrisoarea se intoarce. De aici interpretarile diferite ale instantelor.
Asa este legislatia la noi, bine facuta !
Dvoastra nu aveti ce sa faceti mai mult decat ati facut, ati trimis plicul la adresa cunoscuta.
Puteti sa mai faceti un proces verbal in care sa constatati ca a refuzat sa primeasca decizia la serviciu. Mai mult de atat , nu vad!

P.S. Si sa va rugati sa nu va cheme in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Decizia de concediere se comunica personal salariatului, primirea ei fiind confirmata prin semnatura. Insa daca salariatul refuza sa semneze pentru primirea deciziei de concediere se vor folosi alte mijloace de comunicare care sa asigure transmiterea si confirmarea primirii acesteia.
Decizia va putea astfel trimsa fie prin posta cu confirmare de primire, fie prin executor judecatoresc.

Refuzul de primire se evidentiaza si din faptul ca desi a primit scrisoarea recomandata si avizarea de la posta sa o ridice, acesta nu a ridicat-o si astfel scrisoarea a fost restituita anagjatorului. In orice caz, acest aspect nu poate fi imputat angajatorului.
Conform principiului, <nimeni nu-si poate invoca propria culpa pentru protejarea unui drept al sau>, salariatul avea posibilitatea luarii la cunostinta, dar a preferat sa nu primeasca, cu rea credinta, nici o comunicare din partea angajatorului, abuzand astfel de drepturile sale.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)
Angajat plecat padicam padicam Buna ziua, Un angajat al firmei noastre nu s-a mai prezentat le servici de cateva zile. Am inceput cercetarea prealabila concedierii disciplinare pt absentele ... (vezi toată discuția)
Refuz primire convocare cercetare disciplinara aijin aijin Buna ziua. Ce se intampla daca un salariat refuza sa semneze convocarea pentru cercetarea diciplinara si refuza si sa primeasca scrisoarea recomandata? (vezi toată discuția)