Buna ziua. Ce se intampla daca un salariat refuza sa semneze convocarea pentru cercetarea diciplinara si refuza si sa primeasca scrisoarea recomandata?
incercati sa ii mai comunicati inca o data, specificati pe plic/confirmare ce anume i se comunica si daca refuza procedati la desfasurarea cercetarii disciplinare (consemnati in procesul verbal refuzul primirii ) si aplicati sanctiunea
Eu zic ca daca nu ridica recomandata de la posta, iar acesta se intoarce la dvs., puteti continua cercetarea ca si cand ar fi primit plicul.
Plicul returnat il pastrati, cu tot cu recipisa postala, pentru o eventuala contestatie.
Suspendarea poate incepe de la data la care primeste decizia de suspendare.
Daca decizia nu se poate comunica personal, se aplica regulile de mai sus cu comunicare prin posta. Data la care consider eu comunicata decizia este ultima zi cand se mai putea ridica recomandata de la posta.
Nu se recomanda suspendarea inainte de convocare.
Ordinea ar trebui sa fie 1. convocare si 2. suspendare. Daca aveti motive sa faceti altfel, ziceti-le si vedem de s-o putea.
Problema este ca angajatul a refuzat sa primeasca convocarea si i-am trimis-o prin curier. Suspiciunea mea este ca va refuza si curierul, sau va face in asa fel incat acesta sa nu-l gaseasca. Si vroiam sa stiu eu pot emite decizia de suspendare daca nu am dovada primirii convocarii de catre salariat?