avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz primire convocare cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz primire convocare cercetare disciplinara

Buna ziua. Ce se intampla daca un salariat refuza sa semneze convocarea pentru cercetarea diciplinara si refuza si sa primeasca scrisoarea recomandata?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:26, 21 Ianuarie 2011
incercati sa ii mai comunicati inca o data, specificati pe plic/confirmare ce anume i se comunica si daca refuza procedati la desfasurarea cercetarii disciplinare (consemnati in procesul verbal refuzul primirii ) si aplicati sanctiunea
Eu zic ca daca nu ridica recomandata de la posta, iar acesta se intoarce la dvs., puteti continua cercetarea ca si cand ar fi primit plicul.
Plicul returnat il pastrati, cu tot cu recipisa postala, pentru o eventuala contestatie.
In cazul in care fac decizie de suspendare pe perioada cercetarii, suspendarea ar trebui sa inceapa la data la care primeste convocarea?
Suspendarea poate incepe de la data la care primeste decizia de suspendare.
Daca decizia nu se poate comunica personal, se aplica regulile de mai sus cu comunicare prin posta. Data la care consider eu comunicata decizia este ultima zi cand se mai putea ridica recomandata de la posta.

Nu se recomanda suspendarea inainte de convocare.
Ordinea ar trebui sa fie 1. convocare si 2. suspendare. Daca aveti motive sa faceti altfel, ziceti-le si vedem de s-o putea.
Problema este ca angajatul a refuzat sa primeasca convocarea si i-am trimis-o prin curier. Suspiciunea mea este ca va refuza si curierul, sau va face in asa fel incat acesta sa nu-l gaseasca. Si vroiam sa stiu eu pot emite decizia de suspendare daca nu am dovada primirii convocarii de catre salariat?

Alte discuții în legătură

Trimitere invitatie cercetare disciplinara luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am trimis unui angajat prin curier o notificare pentru cercetare disciplinara. Am solicitat confirmare de primire. Pe plic am mentionat ce ... (vezi toată discuția)
Probleme cu posta romana smeagull smeagull Buna ziua, Poate ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea situatie: Un salariat nu a mai venit la serviciu de vreo 2 -3 luni. Salariatul are domiciliul ... (vezi toată discuția)
Cercetarea prealabila - dreptul muncii tres_jolieee tres_jolieee buna. vreau sa va intreb: unui salariat i s-a desfacut disciplinar contractul individual de munca. invitatia la cercetarea prealabila s-a formulat in scris ... (vezi toată discuția)