Buna ziua,
Un angajat al firmei noastre nu s-a mai prezentat le servici de cateva zile. Am inceput cercetarea prealabila concedierii disciplinare pt absentele nemotivate trimitandu-i acasa notificare pt a se prezenta la servici si a motiva absentele sale. In cazul in care notificarea (trimisa ca scrisoare recomandata) nu ajunge la angajatul respectiv( nu este acasa,nu vrea sa o primeasca,etc), noi cum procedam mai departe? In plus,de la angajat mai aveam de recuperat din salar lipsuri din gestiune. Cum mai pot recupera aceste lipsuri?
Multumesc.
Daca invitatia se intoarec ca neridicata de la posta, puteti continua cu procedura concedierii.
Pentru lipsurile din gestiune trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca si sa il executati silit.
Puteti sa io trimiteti prin posta cu confirmare de primire, in cazul in care postajul nu il gaseste acasa, poate lasa notificarea in usa sau o poate lipi la avizier, facand proces verbal ca nu l-a gasit acasa. Pentru lipsurile din gestiune, le puteti recupera in instanta.
Multumesc. Eu continui cu procedura concedierii,dar decizia de concediere tot ca recomandata prin posta trebuie sa o trimit si pe asta daca nu o primeste,nu este valabila. Of....nici la alte modalitati nu vreau sa apelez.
Decizia neridicata de la posta produce efecte ca si cum ar fi fost ridicata.
Nu este vina dvs. ca nu se poate comunica.
Aveti grija sa o trmiteti cu confirmare de primire, la utima adresa cunoscuta, si cand vi se intoarce sa pastrati si plicul nedeschis si confirmarea de primire.
Cand ma astept ca nu va fi ridicata de la posta, eu stabilesc data concedierii = data comunicarii = peste 12 zile de la data and stiu a voi pune la posta decizia. Consider ca data comunicarii este ultima zi in care plicul ar putea fi predat la destinatie.
Stiu ca trimiterile cu confrmare de pimire stau la destinate 10 zile lucratoare, timp in care se fac doua avizari ale destinatarului. La aceste 10 zile adaug alte doua pe care plicul le poate petrece pe drum.
Pana la data concedierii, pontez salariatul ca nemotivat.
Legea prevede ca decizia de concediere sa fie comunicata , nu este vina angajatorului daca angajatul nu semneaza de primire sau refuza primirea acesteia