avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Baza calcul concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Baza calcul concediu odihna

In prezent avem o salariata care a revenit din concediu pentru cresterea copilului si care a solicitat concediul de odihna aferent anului in care a intrat in cresterea copilului (8 zile). Angajatorul este de acord sa-i acorde acest concediu.
Care este baza de calcul pentru calcularea acestui concediu daca salariata nu a lucrat nici o zi de la revenirea din concediul de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:08, 13 Iunie 2013
Conf art 150 alin 2 CM indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Conf art 51 alin 1 lit a CM contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, pentru concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani.

In concluzie la calculul indemnizatiei de CO se vor lua in calcul ultimele 3 luni lucrate de salariat, anterior suspendarii CIM.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)
Rugaminte calcul salariu. laura59 laura59 Avand in vedere art. 150 din Codul muncii, alin.1 si 2, va rugam sa ne spuneti cum se calculeaza drepturile salariale ale unui angajat care a fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie co modimpex modimpex buna ziua! am o intrebare: pentru calcul indemnizatie co se ia in consideratie suma veniturilor din ultimelor trei luni anterioare, impartit la numarul de ... (vezi toată discuția)