avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitate plata restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitate plata restante

As dori sa știu dacă la o datorie la asociatie pot plăti prima oară suma de
Baza ca sa pot sa reușesc sa plătesc datoria .
Altfel luna de luna mi se pune dobinda.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adonis23 , utilizator 21:50, 12 Iunie 2013
Depinde de asociatie. Poate faceti o intelegere scrisa cu asociatia, insa in mod normal platile se efectueaza in ordinea in care au fost generate debitele.
Probabil ca este vorba de o suma mai mare, asa ca incercati aceasta varianta, de intelegere, adica platiti o suma mai mare din suma de baza cum ii ziceti dvs., dar si o suma partiala din penalizari. Trebuie impacate ambele parti, mai ales ca situatia este provocata de dvs. - nu mai conteaza motivele...
Ordinea de stingere a datoriilor, cand sunt mai multe obligatii,suma de baza +penalitati, este reglementata de art. 1506-1509 din Noul Cod civil adoptat prin Legea nr. 287/2009, republicata cu modificari si intrata in vigoare la 01.10.2011.
In cazul asociatiei de proprietari ,comitetul executiv poate dispune decizie care sa reglementeze ordinea stingerii datoriilor.
In toate cazurile, plata se va imputa mai intai asupra cheltuielilor de judecata si executare, apoi asupra ratelor, dobanzilor si penalitatilor, in ordinea cronologica a scadentei acestora, si, in final, asupra capitalului, daca partile nu convin altfel.

Chiar daca ati achita numai debitul de baza,ramaneti in evidenta asociatiei de proprietari cu sume cu titlu de restanta

Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
ynocentta, utilizator
Eu am sa plătesc suma ca este normal ca este vina mea doar as vrea
sa pot ajunge sa o fac .Si penalitatea bineinteles numai ca esalonat as dori dacă se poate si nu știam cum se procedez, dacă le voi propune așa au dreptul sa mă refuze?
Bineintele ca au acest drept. Eu v-am propus o intelegere, deci este loc si pentru...
Va Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distributie bani plãtiþi întretinere cioarec carmen cioarec carmen Când se plăteste o parte din datoria( sold + penalităţi) la întreţinere la asociatia de proprietari cum este corect să se distribuie suma având în ... (vezi toată discuția)
Ordinea in care se sting datoriile ionuti ionuti Buna ziua. Astept din partea dvs. raspunsuri bazate pe practica si pe legislatia in viguare, pentru urmatorul caz: Avem in AP un proprietar care are datorii ... (vezi toată discuția)
Ordinea de stingere a datorilor la asociatiile de proprietari TANIUSA TANIUSA Buna ziua! Proprietarul unui apartament are restante la intretinere mai vechi de 90 de zile, la care se adauga penalitati de intarziere. Doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)