avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema
Un contractul de vanzare - cumparare a unui apartament intre parinti - fii, in care parinti au drept de uz fruct in timpul vietii asupra imobilului, urmand ca, fii sa intre in posesia mosteniri dupa decesul lor. Daca unul dintre fii este casatorit in momentul incheierii actului (lucru trecut in contract), ce drept are sotul acestuia (al fiului) asupra imobilului daca, la data decesului parintilor erau divortati? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniel Romila , Avocat 16:57, 17 Iunie 2013
Daca cei doi soti au dobandit in timpul casatoriei, bunul este comun. Dreptul sotiei este egal deci cu al sotului, indiferent de faptul ca ulterior au divortat.
Părinții au înstrăinat prin contract nuda proprietate păstrând uzufructul apartamentului (posesia și folosința) până la deces . Dacă ambii părinți au decedat , apartamentul poate fi supus partajului de bunuri comune deoarece a fost dobândit în timpul căsătoriei .
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsuri.
mai am o intrebare.
in speta, doar unul dintre parinti este decedat , celalalt poate reveni asupra actului? Se poate modifica fara sa participe si sotia divortata?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
tmas, utilizator
În cazul d-stră ne relatati că a intervenit un contract de vânzare-cumpărare între părinți-fii ? sau între un fiu și soția acestuia (noră) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu clauza viagera mihaelaak mihaelaak Buna seara tuturor, In urma cu 8 ani parintii mei mi-au facut acte de vanzare-cumparare cu clauza viagera pentru apartamentul pe care il detineau, eu fiind ... (vezi toată discuția)
In caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim? ovidiu2009 ovidiu2009 As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct Alina040404 Alina040404 Buna ziua, In cazul cedarii unui uzufruct constituit pe numele unuia dintre soti al unui bun dobandit in timpul casatoriei, uzufructul de asemenea constituit ... (vezi toată discuția)