avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... asociatie non-rpofit pentru inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

asociatie non-rpofit pentru inmatriculare auto

buna ziua!
am cumparat o masina din germania, pentru care vechea taxa (inainte de 15 dec) era de aproximativ 3000 de euro, iar cea din prezent banuiesc ca este 6000 de euro. m-am interesat pe internet si am gasit urmatorul paragraf din ordananta de urgenta:
Nu se plăteşte taxa pe poluare pentru autovehicule atunci când acestea sunt:
- încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale în vigoare;
- acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţiilor nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică;
- confiscate sau intrate potrivit legii în proprietatea privată a statului şi acordate cu titlu gratuit în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
- destinate competiţiilor sportive, definite conform prevederilor legale în vigoare.

Asta am gasit pe site-ul acesta: [ link extern ]

Acum eu as dori sa va intreb daca imi pot face o astfel de asociatie non-profit, ce tipuri exista si care este cel mai usor de facut. si cel mai important, dupa ce imi fac o astfel de asociatie pot sa donez masina mea asociatiei si sa o inmatriculez fara a plati taxa??
va multumesc foarte mult pentru timpul acordat
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
sevraj929, utilizator
Cel mai recent răspuns: sevraj929 , utilizator 20:14, 10 Martie 2009
nu stie nimeni nimic de chestia asta??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa de poluare!!!!!!!! alinel alinel am cumparat o masina adusa din Germania cu 2200 euro,este din1998,Opel Astra si aflu ca trebuie sa platesc 1412 euro taxa adica atat cat a costat ea in ... (vezi toată discuția)
Am încercat să înmatriculez în românia o mașină nouă, cumpărată în italia, și mi s-a cerut să plătesc din nou tva. este normal? huiualexandru huiualexandru Buna ziua. Astăzi am incercat sa înmatriculez in Romania, masina cumpărată noua din Italia, in mai 2018. Sunt persoana fizica, iar la anaf mi-au cerut sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare ford mondeo Myhai007 Myhai007 Buna ziua, miam cumparat un ford mondeo din 2005 emisii co2 166g/km diesel motor de 2198 cm3 tdi. As dori sa stiu cat costa prima inmatriculare. P.s. Este ... (vezi toată discuția)