Buna,
Am nevie de un sfat cu privire la urmatoarea situatie: o societate juridica cumpara un auto de la persoana fizica. Ulterior se descopera ca acel auto fusese gajat de catre persoana fizica. Bnaca care ii acordase un credit auto constituise gaj asupra acel auto. Ce mai poate face persoana juridica care a cumparat bunul intre timp. Ce metoda de aparare poate invoca impotriva bancii si care este calea procesuala?
Multumesc.
Din punctul meu de vedere niciunul, desi dumneavoastra ati cumparat automobilul, acesta era gajat anterior, persona fizica insa, poate fi acuzata de inselaciune, si de asemenea in cadrul procesului penal va puteti inscrie si ca parte civila petru recuperarea daunelor pricinuite.
Legea nr. 99/1999, TITLUL VI, Regimul juridic al garanţiilor reale mobiliare
Art. 21.- (1) Pe durata contractului de garanţie debitorul poate administra sau dispune în orice mod de bunul afectat garanţiei şi de produsele acestuia, inclusiv prin închiriere, constituirea altei garanţii sau vânzare.
(2) De asemenea, bunul afectat garanţiei poate fi pus sub sechestru în favoarea unui creditor, în temeiul procedurii de executare judecătorească.
(3) Actele de dispoziţie asupra bunului afectat garanţiei sunt valabile chiar dacă cel care a dobândit bunul are cunoştinţă de prevederea contractuală din contractul de garanţie care interzice transferul sau care declară transferul ca fiind echivalent cu neîndeplinirea obligaţiei.
........
Art. 54.- (1) Arhiva va fi publică şi va putea fi consultată pe durata orarului de funcţionare stabilit de Autoritatea de Supraveghere.
(2) Consultaţiile vor fi gratuite - în cazul accesului nemijlocit -, nelimitate şi necondiţionate. Arhiva poate asigura accesul publicului pentru a obţine şi copia informaţiile din arhive. Va putea fi permis şi accesul de la distanţă prin telefon, acces la Internet şi prin alte metode prevăzute de regulament, chiar în afara orarului de funcţionare.