avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre lipsa calitate procesuala pasiva la Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre lipsa calitate procesuala pasiva la Pensii

Buna ziua,

Intr-o contestatie la decizia de pensionare petent Oficiu de Pensii s-a contestat si hotararea Comisiei Centrale de Contestatii din cadrul Casei Nationale de Pensii.
Prin intampinare, Oficiul de Pensii Judetean a invocat exceptia lipsei lipsa calitatii procesuale pasive a Casei Teritoriale Judetene de Pensii. Deci s-a invocat exceptia inadmisibilitatii.

Intrebarea mea este: daca este necesar sa fie inclusa ca petent si Comisia Centrala de Contestatii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 13 Iunie 2013
Exceptia lipsei lipsa calitatii procesuale pasive este una , iar exceptia inadmisibilitatiieste alta.

Altfel spus, actiunea s-a introdus impotriva unei persoane lipsita de calitate procesuala pasiva (s-a contestat calitatea procesuala a paratului de a sta in proces).

Nu era necesara introducerea in actiune a Comisiei Centrale de Contestatii din cadrul Casei Nationale de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu retinere - hotarare definitiva. cale de atac? lex2013 lex2013 Obiectul cauzei - accesiune imobiliara artificiala Prima instanta(judecatoria), in etapa cercetarii judecatoriesti, nefiind invocate exceptii(nici din ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive daniel19777 daniel19777 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Poate ma ajuta cineva. Am contestat in instanta o decizie a comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap ( prin care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Excepþii procesuale respinse. pot declara recurs? edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Am pe rol un dosar de inmatriculare fara taxa (legea 9/2012) din 14.03.2013, cu toate actele necesare, avocat, timbre etc, pe 29.05 dupa 4 ... (vezi toată discuția)