Buna ziua. Tatal meu detine, impreuna cu sora sa, cateva hectare de padure in judetul Arges. Deoarece primaria locala intarzia acordarea titlului de proprietate, aceasta s-a facut in urma actionarii in justitie a primariei. Sora sa locuieste in zona, si, deoarece tatal meu locuia in Bucuresti si este bolnav, i-a facut o procura sorei sale pentru a o imputernici sa-l reprezinte la procesul cu primaria locala si - cred - in orice actiune legata de padurea respectiva. Intre timp, tatal meu a fost diagnosticat cu Alzheimer si boala a avansat rapid, asa ca acum locuieste la un camin privat de batrani. Sora lui pretinde ca procura pe care o are ii permite sa vanda padurea fara sa se mai consulte cu cineva. Va adresez rugamintea sa-mi spuneti ce demersuri pot face pentru a o impiedica sa ia decizia de una singura. Va multumesc foarte mult
Codul familiei este abrogat stimata doamna! Punerea sub interdictie se face de instanta de tutela! Codul familiei este abrogat de la intrarea in vigoare a Noului Cod Civil de la 1 oct 2011. notarul nu va poate Ajuta cu nimic, daca doriti puteti angaja avocat care sa va redacteze cererea de ounere sub interdictie la instanta de tutela.