Buna seara,ma numesc valentina si am si eu o nedumerire.As dori sa-mi spuneti cand ar fii mai bine sa depun actele pt concediu crestere copil dupa ce trec cele 126 de zile sau mai devreme.Am nascut in data de 18 mai 2013 si incepind cu 03 04 2013 am intrat in prenatal si acum sunt in postnatal si as dori sa mi spuneti cand trebuie sa depun dosarul la primarie dupa ce se cumuleaza cele 126 zile sau mai devreme.Va multumesc si astept un raspuns...
Dosaru pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC se poate depune dupa expirarea celor 42 de
zile de concediu postnatal.
Art. 16 din OUG nr.96/2003: Pentru protecţia sănătăţii lor şi a copilului lor, după naştere, salariatele au obligaţia de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal, în condiţiile prevăzute la art. 2 lit. g) şi în cadrul concediului pentru lăuzie stabilit prin Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare.
Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã: a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
....
Concediu prenatal
ggami
Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal.
Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)