buna seara,as dori sa depun o plangere impotriva unui contabil,ma puteti ajuta si indruma unde sa fac plangerea?
contabilul a fost contabilul firmei mele,eu am vrut incetarea contractului dintre noi,si acum nu imi da toate actele firmei,eu cred ca nu este normal
Daca contabilul cu pricina este membru al CECCAR, primul pas ar fi sa depuneti o plangere la Comisia de Disciplina a organismului care gestioneaza profesia contabila din Romania.
Eu am avut o contabila care mi-a luat banii a murit si succesorii mi-au pus actele in brate .
Despre bani, care bani? pai banii pentru servicii .Succesorii neaga existenta chitantelor.
Le explica ca dna contabila trebuia sa contabilizeze baniii primiti si din vraistea de acte nu gasesc o hitanta conf. renegocierii. Neaga, ce sa mai zici Alah s-o ierte si pe ea, si banii?
Buna ziua,
Eu zic ca nu prea aveti nici o sansa daca nu ati intocmit Borderou de predare-primire a actelor. La fel de bine poate sa zica si contabilul ca v-a dat actele. In contractul cu firma de contabiltate trebuia specificat modalitatea de predare-primire a actelor si data. Deci pe viitor atentie la acte si mai ales la contracte indiferent la ce servicii se refera.
CECCAR e una, dar care sunt posibilitatile de actionare in instanta in cazul unui contabil care isi prejudiciaza clientul (neglijenta profesionala care a dus la amenzi, penalitati- toate suportate de client)?
Ideea cu CECCAR este ca se poate media conflictul in cauza de catre Comisia de disciplina din cadrul acestuia, mediere care poate conduce la rezolvarea problemelor fara costuri suplimentare. In cazul dat, era vorba despre reuperarea documentelor contabile.
In cazul in care din culpa contabilului, exista prejudicii pentru compania, puteti in baza contractului incheiat intre parti, sa-l actionati in instanta, solicitand plata prejudiciilor create.
Daca contractul prevede, puteti chiar sa ii solicitati plata daunelor fara sa ajungeti in instanta. Un adevarat profesionist, va suporta prejudiciile create fara sa comenteze; cu atat mai mult cu cat, ar trebui sa aiba asigurare de risc profesional.
Din pacate serviciile oferite sunt pe masura pretul absolut ridicol platit pentru acestea. Pentru tarife de 100 si 200 de lei pe luna, in conditiile in care amenda minima este 1.000 lei, exista o categorie de contabilii care isi asuma singuri riscuri imense si sunt nevoiti sa aiba cat mai multi clienti ca sa poata supravietui. Aceasta insemna de cele mai multe ori neglijarea indatoririlor ce le revin.
Sa nu mai vorbim despre mentinerea cunostiintelor legislative la zi, in conditiile deselor modificari de legislatie de la noi din tara.