avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilanturi nedepuse, documente pierdute
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilanturi nedepuse, documente pierdute

Buna ziua,

Am urmatoarea speta pentru care as avea nevoie de opinii:

Am preluat o societate infiintata in 2011. Societatea nu figureaza pe Ministerul de finante cu nici un bilant depus. Am intrebat la societate si ei spun ca nu stiu ce a facut fosta contabila care se pare ca nu este de gasit.
Nu au nici un document justificativ de la infiintare ( februarie 2011) si pana in octombrie 2013.
Miscari au fost pentru ca au un salariat, au diverse cheltuieli.
Care ar fi solutia in cazul in care nu vor reusi sa gaseasca fosta contabila pe care inteleg ca o cauta de ceva timp.
De la ce as putea pleca, pentru ca reconstiruirea documentelor justificative mi se pare imposibila .

Multumesc

Buna ziua,

In situatia asta, singura solutie este reconstituirea documentelor.

Ce sa le faci...in loc sa dea cu 100-200 de lei mai mult la un contabil bun, sau firma de contabilitate, s-au zgarcit, si acum plang si isi cauta actele pe la niste "contabili" care sunt de mult plecati prin afara. Nu e singurul caz, e plin forumul si internetul de astfel de situatii.

Eu unul nu m-as incurca cu o astfel de firma. Si daca m-as incurca, s-ar putea sa nu aiba destui bani sa ma plateasca.

Respect si spor la treaba,

Dan Preda.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
ContSters307306, utilizator
Buna ziua,

As vrea sa revin la problema si sa va spun ca intre timp am reusit sa recuperam documentele de la fosta contabila.
Vreau sa va spun ca aveau contract incheiat de contabilitate cu respectiva contabila care este membru CECCAR dar care pur si simplu nu raspundea mesajelor si, practic le sechestrase documentele fara nici un motiv.
Erau cu platile la zi, si nu era deloc un contract pe un tarif derizoriu, ci chiar peste media pietei.
Pana nu i-am transmis fostei contabile ca nu are dreptul sa sechestreze documentele si ca ii vom face plangere la CECCAr si chiar mai departe, nici nu ne-a bagat in seama.
Acum facem inventarul declaratiilor si al bilanturilor. Deja am constatat ca bilanturile sunt intocmite dar nu au si viza de depunere de la administratie si nici recipisa de depunere on line.
Nu am reusit sa verific inca tot si sper sa nu am prea multe surprize.

De ce am vrut sa postez aceasta situatie?!
Administratorii nu au, de cele mai multe ori, cunostiinte despre ceea ce presupune fiscalitatea si contabilitatea. De aceea au un contabil al carui rol ar trebui sa fie si de sprijin si indrumare in aceste aspecte si, nicidecum , sa creeze probleme si tensiuni.

Consider ca este nedemn de un profesionist contabil, mai ales membru CECCAR, sa se comporte de o asemenea maniera.
Nu ii voi da numele persoanei, dar dupa ce voi finaliza inventarierea si dupa ce voi depune bilanturile , ii voi face sesizare la CECCAR pentru a nu mai proceda de aceasta maniera cu nimeni altcineva.
Buna seara,

Administratorii se pot considera norocosi :D

Chiar va incurajez sa faceti acest lucru mai departe, si anume sa o reclamati la CECCAR. Nu stiu ce sorti de izbanda veti avea, dar asta e alt subiect.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilanturi nedepuse, lipsa documente contabile Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, As avea nevoie de opinii in urmatoarea speta: O societate comerciala infiintata in 2011. Nu apare cu bilanturi depuse pe Ministerul de ... (vezi toată discuția)
Referitor la contabilitatea unei asociatii alinacostea alinacostea Ce documente sunt obligatorii sa aibe o asociatie.Asociatia e infiintata din 2007 si in afara de comisioane bancare nu a avut alte tranzactii de-alungul ... (vezi toată discuția)
Oug 37/2011 alenka alenka Buna!Lamuriti-ma,deci potrivit acestei ordonante de urgenta orice persoana cu studii superioare (clar economice)poate tine contabilitate!intrebarea mea:am ... (vezi toată discuția)