avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu inchirierea imobilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu inchirierea imobilului

Buna ziua,am un apartament de 3 camere,in Calarasi pe care am gasit sa il inchiriez.Cei care doresc sa inchirieze sunt o firma si sunt interesati sa inchirieze deoarece au angajati care sunt detasati aici.Au venit sa vada apartamentul si le a placut(l-am renovat de curand).Am convenit sa imi plateasca chiria in lei si sa facem contractul pe 1 an de zile.Le am spus sa mergem la un notar,dar au spus ca de ce sa dam bani la notar pentru ca ei au juristul firmei<problema este ca nici nu m au intrebat ce pretentii am>Ieri ne am intalnit si le am spus ca doresc o garantie la valoarea chiriei,care se va inapoia doar daca nu vor fi stricaciuni.Acest lucru stiu ca se specifica in contract.Insa mi au spus ca sunt o firma serioasa si ca ei au femeie care vine sa le faca curat si e ok.Nu sunt de acord cu ei,deoarece in cazul de stricaciuni nu mai vad un ban,care si asa nu reprezinta nimic.Eu am investit aici 10000e .Ma deranjeaza faptul ca au spus ca imi vor trimite ctr.pe mail ,iar eu sa il citesc si daca nu sunt de acord cu ceva sa completez.Eu cred ca mai normal era sa mergem la un notar unde eu sa spun ce clauze doresc in contract si el de asemenea.Sunt tare curioasa sa vad ce au scris in contract!iar pe langa asta soferul firmei(pentru ca ne am intalnit la firma lor sa discutam)mi a spus sa fiu foarte atenta pentru ca in chirie mai vin italieni detasati aici si ca lasa o mizerie crunta??interesant.Parca nu prea as mai vrea sa inchiriez..iar daca si contractul nu suna bine nici nu mai ma obosesc.Va rog poate imi dati si mie un sfat:(
Cel mai recent răspuns: lilianaisa , utilizator 18:03, 13 Iunie 2013
Intradevar, pentru valabilitatea contratului nu este nevoie sa incheiati contractul in forma autentica.
Totusi, Dvs., pe baza modelului de contract primit de la ei, va puteti consulta cu un avocat pentru a fi sigur ca nu sunteti prejudiciat prin inserarea vreunei clauze nefavorabile; sunt mai multe aspecte de luat in considerare, incepand de la acea garantie, pana la modalitati de plata, calcul de penalitati in caz de intarziere, plata sau transferul utilitatilor etc.
In cazul in care nu reusiti sa dati contractului o forma care sa prezinte siguranta si pentru Dvs., mai bine cautati alt chirias.
Nu va poate obliga nimeni sa inchiriati acestei societati daca nu sunteti multumita de clauzele din contract. Mai mult, va sfatuiesc sa nu semnati contractul daca nu sunt trecute pretentiile dvs. Intelegerile verbale nementionate in contract nu le veti putea dovedi in caz de litigiu. Daca totusi va tenteaza sa incheiati un contract cu ei, apelati la o persoana de specialitate care sa studieze contractul propus de ei si care sa va ajute cu completarea clauzelor pe care le doriti dvs pentru a va proteja fata de aspectele semnalate.
Va recomand sa incheiati si un proces-verbal de predare primire a locuintei in care sa specificati in amanunt bunurile aflate in casa si starea in care se preda locuinta.
Cu cat aveti mai multe aspecte contractuale detaliate in contractul dvs, cu atat mai mult va protejati de aparitia unor eventuale neintelegeri.
Garantia pe care o solicitati va poate proteja (macar in parte) atat pentru eventualele distrugeri, cat si pentru neplata unor sume datorate pentru chirie sau utilitati.
Daca tot sunt firma serioasa (asa cum sustin) nu vor avea de obiectat la incheierea unui contract care sa contina toate pretentiile ambelor parti
Va multumesc pentru sfaturi,am primit contractul si este scris asa cum l au conceput ei.In primul rand ceea ce ma deranjat a fost faptul ca vroiau sa imi imbunatateasca apartamentul,mobila ,aer conditionat etc.asa scria ,ce o implica asta??nici vorba de penalizari ,iar accesul imi era permis doar in cazul in care erau probleme grave,de garantie nici atat,mi au spus ca imi vor da 50 lei in pus la chirie,iar ca si persoane care vor locui aici nu era stipulat nimic.din ce reiese din contract cred ca aici ar fi fost o resedinta de protocol.am refuzat contractul ca sa pot dormi linistita .prefer sa platesc la utilitati 10 e/luna .pana la urma nu regret nimic cu toate ca sunt o mare firma din calarasi si nici daca mi ar oferi 500e acum pe luna nu as accepta,asta doar ca au avut neobrazarea sa hotarasca ei in locul meu.O zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu ranya ranya un contract de inchiriere intre 2 persoane fizice poate fi titlu executoriu, daca se mentioneaza acest lucru,? Mentionez ca nu este incheiat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu stiu daca ma puteti ajuta cu un sfat.. chiriasul ... andreeapiciorus andreeapiciorus Buna ziua, Nu stiu daca ma puteti ajuta cu un sfat.. Chiriasul m-a anuntat cu 3 zile inainte de data platii chiriei lunare (avem contract incheiat pe termen ... (vezi toată discuția)
Garantie inchiriere apartament conform contract de inchiriere whiterose09 whiterose09 Am si eu o problema. Am incheiat un contract de inchiriere apartament, standard la agentia imobiliara in care este specificat ca la semnarea contractului s-a ... (vezi toată discuția)