avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act adititonal - tichete de masa?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act adititonal - tichete de masa?

Buna ziua,

Daca incepand cu 1 iunie se doreste acordarea de tichete de masa unor angajati este necesara intocmirea unui act aditional pentru fiecare? Daca da, se poate intocmi act aditional cu data de astazi cu efecte de la 1 iunie si tot astazi sau maine sa transmit si in Revisal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:22, 13 Iunie 2013
Nu e necesara intocmirea de acte aditionale si nici inregistrarea in Revisal.

Conf art 2 HG 5/1999 angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, care sa prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum şi valoarea nominală a tichetului de masa, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masa, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

Daca nu aveti CCM la nivel de unitate stabiliti-le prin RI.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
Daca nu este precizat despre asta in RI ce se poate face?Multumesc.
Modificati RI. E normal sa nu aveti astfel de prevederi in RI, daca nu ati mai acordat tichete de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de masa andree21 andree21 Buna seara, angajatorul acorda anumitor angajati care ating procenul max intr -o luna un bonus care consta in tichete de masa ca si exemplu: luna octombrie 23 ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara vs tichete de masa mony mony In CCM al unui SRL se prevede acordarea tichetelor de masa doar in conditiile respectarii de catre salariat a RI si CCM. Intrebare: in aceste conditii este ... (vezi toată discuția)
Document introducere tichete de masa anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : societatea doreste sa introduca tichete de masa, cate 11 pentru fiecare salariat, aveti vreun model ... (vezi toată discuția)