avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Document introducere tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Document introducere tichete de masa

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : societatea doreste sa introduca tichete de masa, cate 11 pentru fiecare salariat, aveti vreun model de act aditional la cim pentru introducerea acestor tichete de masa ? Am vrea sa intocmim acte aditionale, pentru ca salariatul sa aiba o siguranta ca nu vor fi scoase peste cateva luni.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:19, 9 Iulie 2013
Conf art 2 HG 5/1999 angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, care sa prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum şi valoarea nominală a tichetului de masa, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masa, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

Asadar conform legii, regulile de acordare a tichetelor de masa trebuie inscrise in CCM la nivel de unitate, sau daca nu exista, in RI.
Daca doriti sa intocmiti si un act adtional la CIM, le puteti insera la paragraful referitor la Salarii, fara a le include in cuantumul salariului.
Acordarea tichetelor de masa se pot stipula in c.i.m. la SALARIZARE litera C alte adaosuri .


ACT ADIŢIONAL nr. _____ din _____/____/_______

la contractul individual de muncă încheiat şi înregistrat sub nr______/________ în registrul general
de evidenţă a salariaţilor


PÃRŢILE:
1.___________________________________, in calitate de reprezentant legal al ___________________ _______________________________________________, in temeiul drepturilor conferite de _____________________________________________________________
şi
2.____________________________________, in calitate de salariat al ___________________

în temeiul art.____________________________din Codul Muncii - Legea 53/2003 am convenit la
modificarea Contractului Individual de Muncă încheiat şi înregistrat sub nr______/________ în registrul
general de evidenţă a salariaţilor


Art.1. Incepand cu data de..........................., se modifica Contractul Individual de Muncă al D-nei/D-nului_______________________________________ având CNP______________________________după
cum urmeaza __________________________________________________

Art.2 Celelalte prevederi ale c.i.m. raman neschimbate.

Prezentul act aditional s-a incheiat in 2(doua) exemplare , cate unul pentru fiecare parte.


Semnaturile
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ca o completare la modelul de act aditional prezentat mai sus, va sfatuiesc ca atunci cand il intocmiti sa va referiti la o anumita litera sau paragraf din CIM (ex: Lit J Salariul cu introducere a pct. 5; ori Lit L Alte clauze lit. e).
Nu e indicat sa modifici un document fara a indica paragraful care se modifica, fie ca e vorba de adaugare sau inlocuire.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adititonal - tichete de masa? Diana_B Diana_B Buna ziua, Daca incepand cu 1 iunie se doreste acordarea de tichete de masa unor angajati este necesara intocmirea unui act aditional pentru fiecare? Daca ... (vezi toată discuția)
Act adit.la cim vechi si cim noi din mai 2011 ana_abo ana_abo Buna dimineata! Dupa noile reglementari la CIM vechi se face act ad. iar la CIM incheiate in mai(de ex.) se trece atat in actele aditionale cat si in ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)