avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa calda oprita din cauza restantierilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa calda oprita din cauza restantierilor

Buna ziua,

Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara mentionez ca blocul are 5 scari iar apa a fost oprita doar la 2 scari . Am cerut lamuriri la administratie dar pur si simplu nu vor sa dea un raspuns pertinent . Un restantier are o suma mare de ceva timp ( 5ani) dar administratia nu face nimic in aceasta privinta.
As dori sa stiu unde sa ma adresez pentru un audit la asociatie si daca radetul are dreptul legal sa opreasca apa doar la anumite scari si nu la tot blocul, ce drept are sa intre la subsolul blocului . In cazul acesta eu ca proprietar cu datoriile la zi nu beneficiez de apa calda din cauza nepasari administratiei Unde trebuie sa ma adresez suu dati-mi un sfat ce as putea face.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:39, 21 Septembrie 2013
Daca exista posibilitatea tehnica, orice restantier poate fi debransat individual de la orice utilitate, eventual dupa o notificare care poate sa-i aduca aminte ca are datorii la asociatie.
Mergeti la executor cu hotararile si puneti-le in executare. Cu siguranta vor auzi si alti restantieri din asociatia dumneavoastra atunci cand se trece la executarea celor doi si aceasta veste poate sa-i determine si pe altii sa-si achite debitele.
Dati-i in judecata si pe alti restantieri si nu asteptati ani de zile pentru ca uneori si judecata poate sa dureze 2-3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a ... (vezi toată discuția)
Blocuri debransate datorita restantelor asociatiei Petre Buju Petre Buju În Suceava,SC TERMICA SA a luat măsura(şi a transpus-o în practică)debranşării de la căldură şi apă caldă întreaga asociaţie de ... (vezi toată discuția)