În Suceava,SC TERMICA SA a luat măsura(şi a transpus-o în practică)debranşării de la căldură şi apă caldă întreaga asociaţie de proprietari pentru existenţa câtorva restanţieri la plata cotelor de contribuţie la acoperirea cheltuielilor lunare ale asociaţiei.
Exemplu , o asociaţie este compusă din 5 blocuri şi 2 din acestea au restanţe,trebuie să sufere şi celelate 3 blocuri care nu au restanţe?Unde este raţiunea şi care este temeiul legal în baza căruia furnizorul de utilităţi a luat o astfel de măsură,în opinia mea,ABERANTÃ?!?!?!...
Trebuiesc desfasurate demersuri de catre presedintii imobilelor cu plata la zi ,
la unitatea prestatoare de caldura +apa calda,pentru gasirea solutiei tehnice de rebransare
Iar in cazul in care intradevar asociatia cuprinde 5 blocuri si situatia bransamentelor cu utilitati o permite, initiati o actiune de separare si constituire in asociatie de proprietari pe un singur bloc .
Deoarece cele 5 blocuri fac parte din aceeasi asociatie de proprietari este firesc, din punctul de vedere al furnizorului, sa opreasca apa pe intreaga asociatie restantiera, deoarece are un singur contract de furnizare si nu 5 contracte.
Aici e de discutat cateva aspecte. De obicei furnizorii trimit mai multe notificari, afiseaza la intrarea in scarile blocurilor faptul ca sunt debite restante, dat termene si "ameninta" mai inainte de a opri apa. Asa ca "pentru existenţa câtorva restanţieri la plata cotelor de contribuţie la acoperirea cheltuielilor lunare ale asociaţiei" cum se spune in mesajul initial, e cam dura masura luata de furnizor. Dar poate ca nici conducerea asociatiei nu a reactionat imediat sa achite macar partial, sa faca o intelegere, o esalonare, etc.
Apoi trebuie de analizat daca acele 5 blocuri au sau nu posibilitatea de a fi oprita apa separat la fiecare in parte. Atunci se poate interveni la furnizor si sa se deschida apa la blocurile fara restante.
Ar mai fi de vazut si daca asociatia nu cumva are datorii mult mai mari catre furnizor decat au proprietarii catre asociatie. Asta pentru ca s-a spus ca ar fi doar cativa restantieri.
nu prea e corect, 1e la zi cu plata, vecinu nu ...si sufera si cel care isi face datoria de plateste la timp intretinerea...insa asa functioneaza asociatia (e la comun...toti pt 1 si 1pt toti).
incercati sa vb cu presedintele...poate e posibilitatea sa fie oprita doar scara rau platnica si nu toata asociatia - poate nu e un singur rubinet pt 5blocuri, poate sunt la fiecare bloc....si sa se foloseasca doar la cei care nu platesc.
cei de la administratie sasi faca treaba mai constient, sa impuna locatarilor rau platnici sa in vina la timp cu plata intretinerii.