avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE DE DREPT IN PRENATAL - E POSIBIL?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE DE DREPT IN PRENATAL - E POSIBIL?

Buna ziua,

Avem o angajata pe perioada determinata in societate pana la data de 31.08.2013. In luna iulie, angajata respectiva o sa intre in concediu prenatal. As dori sa stiu daca societatea poate sa ii inceteze de drept contractul in data de 31.08.2013 sau nu ii permite legea. Noi am vrea sa ii mai prelungim o luna contractul ca in momentul in care naste sa fie asigurata si apoi sa ii incetam contractul de drept. Este legal acest lucru?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 13 Iunie 2013
daca vreti sa o ajutati faceti act aditional la cim prin care ii prelungiti cim cu o luna.
Conf art 49 alin 5 CM de fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează.

Se poate prelungi CIM oricat doriti. La expirarea lui, acesta va inceta, chiar daca angajata are CIM suspendat.
Olivia E

Sunt legale ambele situatii expuse de dvs. Chiar daca este suspendat c.i.m. , daca intervine o situatie de incetare de drept a c.i.m. , prevaleaza aceasta situatie.

Nu trebuie sa fie asigurata la data nasterii . Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie sa aiba indeplinite alte conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim determinata poate fii incetat ? 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a ma ajuta in urmatoarea problema : Un salariat angajat cu CIM pe perioada determinata , dep[une CM peste perioada cind i-se ... (vezi toată discuția)
Modificari cim in timpul suspendarii?? lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu contractul individual de munca al unui salariat care este in concediul de crestere si ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil Angheloiu Cristina Angheloiu Cristina Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 02.10.2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Cel mai probabil voi naste in luna ... (vezi toată discuția)