avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL datorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL datorie

Problema in care doresc sa va consult este urmatoarea: tatal meu a decedat in urma cu un an. Avea o societate comerciala. Din cauza unei datorii de aprox. 200 de mil. de lei societatea a fost declarata de catre Adm. Fin. in faliment (in Decembrie). Apoi societatea a fost evaluata la aceeasi suma. Procesul s-a stabilit pt. sfarsitul lui aprilie.

Ieri (!) Adm. Fin. a trimis inca o nota spre noi, mostenitorii, cum ca la cele 200 de milioane ei au adaugat penalitati si dobanzi din 2001 (!) iar suma a devenit 400 de mil. Noi acum avem se pare o saptamana sa achitam 400 de milioane. Se pare ca vor banii integral. Este posibil asa ceva? Nu se pot plati in rate? Cum pot ei sa adauge penalitati si dobanzi tocmai din 2001, cand intre 2001 si 2004 cand a decedat tatal nu au actionat in nici un fel.

In acelasi timp, noi am mostenit si o casa de la tata. Eu locuiesc in strainatate si ceilalti doi mostenitori sunt in Rom. Ar putea Adm. Fin. sa confiste casa? Ce pot face sa previn acest lucru?

Multumesc f. mult pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:28, 24 Mai 2005
Bunurile proprii ale administratorilor nu pot fi urmarite decat prin deschiderea unei actiuni privind raspunderea personala. Ori in aceasta speta se pune problema daca se poate deschide o asemenea actiune impotriva unei persoane decedate.
Mai mult, din expunerea spetei, rezulta ca singura vina pentru care poate fi tras la raspundere administratorul, este faptul ca a decedat.
Daca asi fi avocatul succesorilor asi castiga fara nici o problema.
Dar noi avansam niste ipoteze, fara a sti daca s-a deschis o actiune privind raspunderea personala a tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura insolvenþei – faliment dorin55 dorin55 Buna tuturor, am o speta mai ciudata, dar va rog mult daca se poate sa-mi oferiti cateva sfaturi... Multumesc. iata speta: in 1997 am facut un SRL cu un ... (vezi toată discuția)
Care ar fi solutia??? Cerere de angajare a raspunderii administratorilor in cadrul procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului - art. 137 din Legea nr. 64/1995. - ... (vezi toată discuția)
Despre banci liviumarinescu liviumarinescu In aprilie 2007 tatal meu a luat un credit de la banca nevoi personale cu asigurare pentru deces a platit pana in ianuarie 2008 jumate din rata la banca jumate ... (vezi toată discuția)