avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi de apa bagate cu forta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi de apa bagate cu forta

Buna ziua,ieri au venit cei de la asociatia de proprietari in control deoarece le iesea 40 metri cubi pierdere. In timpul verificarilor au ajuns la mine si la bazinui dij baie am o mica problema(picura apa,tot in bazin) motiv pentru care toate pierderile au fost trecute la mine.
Am incercat sa ii explic presedintelui de asociatie ca in acel ritm nici macar intr-o luna nu pot consula 40 metri cubi.

Treaba se intampla dupa apometru(apa trece prin apometru) el spunand ca nu s-a contorizat apa care a curs.

M-a determinat sa masor,personal care ar fi "pierderea".
Debitul picuratului daca se poate spune asa este de 1 litru la 7minute si 10 secunde,care nu depaseste 10metri cubi intr-o luna.

Am mai incercat sa ii ezplic de altfel ca ii aceeasi scara locuieste o familie cu 3 copiii mici,5 persoane in total care au aproape in fiecare luna 1 metru cub consumat. El spunandu-mi ca oamenii fac economie. In halul acela?

Intrebarea mea,e cum pot proceda,legal.

Il pot da in judecata pentru abuz in serviciu deoarece profita de functie si-mi baga pe gat acei 40 metri cubi care nu is justificati,intr-un fel sau altul constient de situatia cu familia mai sus mentionata pentru favorizarea "furtului" sau cum i-o spune?
As dori un raspuns cat mai concret cu ceea ce pot face.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dks , utilizator 22:18, 14 Iunie 2013
De ce nu va reparati defectiunea la instalatia de apa? Intr-adevar daca numai picura nu se contorizeaza apa?
1-Pentru a indeparta suspiciunile si interpretarile realizati efortul si remediati defectiunea ,solicitati prezenta presedintelui de asociatie care sa constate starea de fapt
2-Pentru a realiza consumul concret realizat in astfel de cazuri,parcurgeti Documente utile unde este postat un material care arata consumul real realizat ca urmare a defectiunilor unui rezervor WC
3-Nu se justifica solutionarea situatiei cu care va confruntati in instanta,sub aspectul infractiunii mentionate de dvs.Daca lecturati atent elementele obligatorii necesare faptei pentru a fi incadrata drept infractiunea invocata de dvs,veti constata ca in situatia dvs,acestea nu se regasesc
Concret ,sunteti obligat sa recunoasteti ca la nivelul proprietatii dvs a existat o defgectiune ,care a generat un consum de apa neinregistrat de apometrul individual datorita clasei metrologice de precizie,dar care a fost inregistrat de apometrul de bransament cu clasa de precizie net superioara celor individual montate
Eventual, puteti sa solicitati oficial presedintelui de asociatie de proprietari sa va indice temeiul legal in baza caruia a dispus repartizarea pierderiide apa la valoarea mentionata in sarcina dvs
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
ynocentta, utilizator
Cand ati masurat acea pierdere timp de o ora ?. Daca ati masurat-0 ziua sa stiti ca pe timpul noptii presiunea este mai mare si deci si pierderea mai mare. Una peste alta, se cam apropie cum a spus presedintele acolo.
Pe aceasta pagina gasiti un post cu un material preluat de la furnizorul de apa rece. Vedeti ce scrie.
www.avocatnet.ro/content/for...
Pierderea calculata exact este de 5.3 metri cubi pe luna!! Noaptea sa zicem ca se dubleaza deci +2.15 si tot nu sunt 40 .. E greu de inteles?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa platita si trecuta in plus pe tabelul care vine de la asociatie alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna ziua , De cativa ani mi se trece la consumul de apa pe lista care vine de la asociatie 2 sau 3 metri cubi de apa in plus pe motiv ca sunt pierderi care ... (vezi toată discuția)
Achitarea pierderilor de apa iricon iricon Buna ziua, Dati-mi un sfat cu privire la achitarea pierderilor de apă de la întretinere. Suntem cinci persoane şi consumăm în fiecare lună între 10 ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa platesc pentru ceva ce nu am consumat? Michelle30 Michelle30 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta. Apometrul de apa rece de la bucatarie afiseaza un consum de 40 de metri cubi de apa in doar o luna. In ... (vezi toată discuția)