avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Efectele medierii asupra derularii procesului
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Efectele medierii asupra derularii procesului

Am initiat o premediere inaintea intentarii unui proces. La propunerea partii adverse, am acceptat o noua intalnire in vederea medierii. Este corecta decizia mea? influienteaza medierea derularea procesului, sau are vreun impact asupra lui in situatia in care tot nu se ajunge nici de aceasta data la o intelegere?
multumesc
Parerea mea este ca partile, la primul termen de judecata, trebuie sa solicite suspendarea judecarii cauzei pentru desfasurarea procedurii medierii . Art.62 din Legea 192/2006.
Daca primul termen este indepartat in timp, nimic nu impiedica partile sa actioneze in dorectia medierii pana atunci. Pot instiinta instanta in scris despre demersul lor, daca doresc neaparat.
Consider ca ati actionat corect.
Daca in urma sedintei de pregatire, cadeti de acord, semnati un contract de mediere.
Dupa semnare contract, aveti posibilitatea sa semnati un acord de mediere, impreuna cu partea adversa.
Cu acordul de mediere (inclusiv in copie electronica-CD) va prezentati in instanta.
Dupa verificare legalitate acord, instanta se v-a pronunta in conformitate cu acordul.
Mai multe clarificari o sa va prezinte mediatorul la care ati apelat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Contract de pregatire a medierii - invitatie parte ContSters277797 ContSters277797 Am contactat un mediator si am incheiat un contract de premediere cu acesta. Am convenit asupra datei intalnirii, acesta urmand sa instiinteze cealalta parte. ... (vezi toată discuția)
Modalitati achitare onorariu mediator irumes irumes In cazul solicitarii unei medieri cine plateste onorariul mediatorului, solicitantul sau partea cealalta implicata in conflict....sau se plateste ... (vezi toată discuția)