Din punctul meu de vedere nu cred ca sunt sanse sa va poata obliga sa fiti de acord cu schimbarea destinatiei imobilului proprietatea patronului, chiar daca acesta a facut anumite investitii, mai ales daca in prealabil asociatia sau vecinii direct afectati nu si-au exprimat acordul in ceea ce priveste activitatea desfasurata.
Trebuie sa precizez ca spatiul in care functioneaza sala este inchiriat de la vechea Cooperatie mestesugareasca. Este un bloc vechi cu spatii comerciale la parter si mezanin. Sala a fost amenajata la mezanin, si destinatia actuala este de prestari servicii. Sala nu are autorizatie pentru ca nu semneaza locatarii vecini. In acest caz, ne-ar putea obliga in justitie sa semnam? Activitatea a fost suspendata de departamentul de investigare a fraudelor, tocmai pe motivul ca nu are autorizatie. Sesizarile nenumarate facute la Primarie, Garda de mediu, D.S.P si Politie nu au avut niciun efect.
Va multunesc inc o data pentru raspunsuri.
Va pot obliga numai daca atitudinea dvs este una abuziva, ceea ce nu cred ca este cazul dvs.
Imi cer scuze pentru insistenta, dar suntem ingrijorati, pentru ca suntem amenintati de patronul salii atat cu justitia cat si cu faptul ca "va avea el grija de noi". Singura atitudine abuzina din partea noastra (8 familii de pe scara) ar fi aceea ca l-am sunat de multe ori si i-am trimis mesaje ca e foarte mare galagia si sa dea muzica mai incet. Chiar el ne-a dat numarul de telefon si ne-a rugat initial sa-l sunam cand e galagie mare, ca sa ia masuri cu instructorii. Si pentru ca nu a mai vrut sa raspunda la telefon, i-am trimis mesaje de bun simt, fara amenintari, sau injurii. Am chemat de cateva ori Politia, care nu a luat masuri. Telefoanele si mesajele pot fi considerate abuzuri?
Multumesc pentru raspunsuri
Un drept recunoscut de lege trebuie exercitat in limitele sale, potrivit scopului economic si social in vederea caruia este recunoscut de lege, iar nu in scopul de a vatama sau pagubi pe altul sau intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei credinte (art.14, 15 c.civ. art.57 Constitutie).
Corelativ, abuzul de drept inseamna ca dvs sa va fi exercitat dreptul cu rea- credinta, intr-un alt scop decat cel pt care a fost recunoscut de lege, cu intentia de a vatama sau pagubi pe altul sau intr-un mod excesiv si nerezonabil.
Telefoanele/mesajele nu sunt abuzuri de drept:)
Nu va intimidati de amenintari, eventual depuneti plangeri la organele in drept si asteptati sa vedeti cum va actiona mai departe acest intreprinzator. S--ar putea sa fie de durata hartuirea dvs si tocmai pe acest lucru sa se bazeze, sperand ca intr-o zi veti ceda.
Chiar daca va promova actiune in instanta, va trebui sa dovedeasca ca atititudinea dvs este abuziva si contrara normelor legale, ca activitatea pe care o desfasoara nu va tulbura linistea etc